Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
35 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Spøkelser på pinne 15

Å dele ut disse søte spøkelsene på pinne til alle barn som stikker innom på halloween, vil gjøre huset ditt svært populært under Knask eller Knep! Spøkelsene er enkle å lage, servere og spise. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 15 stk.

Slik gjør du

  1. Finn fram en bakebolle, og ha ca. 500 g sjokoladekake i bollen. Ha kokosmel, bringebærsyltetøy, digestive kjeks, kakao, mørk sjokolade, marsipan og romessens i bakebollen. Ha litt ekstra kakaopulver i, dersom massen er for bløt. Bland dette godt sammen.
  2. Rull massen til 15 kuler, og legg dem i kjøleskapet i minst en time.
  3. Strø en liten klype melis utover kjøkkenbenken. Ta en del av den ekstra hvite marsipanen og bruk en kjevle til å rulle den ut. Skjær så ut sirkler med en diameter på ca. 10 cm.
  4. Legg en av de små sirklene i håndflaten, og legg en av kulene i midten av sirkelen. Forme marsipan-sirkelen rundt kulen, slik at det blir et spøkelse. Lag så mange spøkelser du ønsker.
  5. Ta en liten bit av marsipanen og legg den til side. Finn fram sort konditorfarge, og bruk den til å farge marsipanen du satt til side. Du velger selv hvor mye farge du ønsker at marsipanen skal ha.
  6. Lag deretter små øyne av den sorte marsipanen, og sett på spøkelsene. Du kan også lage munn til spøkelsene om ønskelig.
  7. Stikk en trepinne i hver av kulene, når de skal serveres. I mellomtiden bør de oppbevares i kjøleskapet.

Produkter brukt i oppskriften