Spøkelser på pinne 15
Å dele ut disse søte spøkelsene på pinne til alle barn som stikker innom på halloween, vil gjøre huset ditt svært populært under Knask eller Knep! Spøkelsene er enkle å lage, servere og spise.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 15 stk.
- 500 g sjokolade kake ca.
- 100 g kokosmel
- 3 ss bringebærmarmelade
- 6 knuste Digestivekjeks
- 2 ss bakekakao
- 3 ss romessens
-
1 pakke
Slik gjør du
Keep screen on
-
Finn fram en bakebolle, og ha ca. 500 g sjokoladekake i bollen. Ha kokosmel, bringebærsyltetøy, digestive kjeks, kakao, mørk sjokolade, marsipan og romessens i bakebollen. Ha litt ekstra kakaopulver i, dersom massen er for bløt. Bland dette godt sammen.
-
Rull massen til 15 kuler, og legg dem i kjøleskapet i minst en time.
-
Strø en liten klype melis utover kjøkkenbenken. Ta en del av den ekstra hvite marsipanen og bruk en kjevle til å rulle den ut. Skjær så ut sirkler med en diameter på ca. 10 cm.
-
Legg en av de små sirklene i håndflaten, og legg en av kulene i midten av sirkelen. Forme marsipan-sirkelen rundt kulen, slik at det blir et spøkelse. Lag så mange spøkelser du ønsker.
-
Ta en liten bit av marsipanen og legg den til side. Finn fram sort konditorfarge, og bruk den til å farge marsipanen du satt til side. Du velger selv hvor mye farge du ønsker at marsipanen skal ha.
-
Lag deretter små øyne av den sorte marsipanen, og sett på spøkelsene. Du kan også lage munn til spøkelsene om ønskelig.
-
Stikk en trepinne i hver av kulene, når de skal serveres. I mellomtiden bør de oppbevares i kjøleskapet.