Konfekt inspirert av Troika® 80
Konfekt som er inspirert av den kjente og populære Troika®-sjokoladen er en sikker favoritt til jul og nyttårsfeiring. En nydelig kombinasjon som vil imponere gjestene!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 80 stk.
- 2 pakke bringebærpulver
- 200 g mørk sjokolade
-
Sjokoladetrekk
- 200 g mørk sjokolade
Slik gjør du
Keep screen on
- Finn frem en form som måler ca 25 x 25 cm. Rull marsipanen ut så den dekker hele bunnen av formen jevnt.
- Smelt sjokolade og nougat sammen til en jevn masse. Spre massen utover marsipanbunnen. Sett så hele formen på kjøl frem til nougat- og sjokolademassen har satt seg
- Løs opp bringebærgelepulver i varmt vann.
- Avkjøl den flytende geleen til den er kald nok til at nougaten ikke smelter når du har den oppå, men ikke vent så lenge at geleen begynner å stivne og bli klumpete. Rør jevnlig i den flytende geleen mens den avkjøles så du hele tiden følger med på temperatur og konsistens
- Når den flytende bringebærgeleen er passe avkjølt skal den heller over nougaten. Sett deretter formen med konfekten på kjøl igjen til geleen har satt seg.
- Skjær konfekten ut i passende stykker på 2,5 x 2,5 cm eksempelvis. Legg konfektstykkene på et bakepapir eller en rist, og dekk alle bitene med temperert sjokolade som overtrekk. La sjokoladen sette seg før servering.