Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
90 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 14 anmeldelser

Troikakake 10

Troikakake til jul og nyttårsfeiring er en sikker favoritt inspirert av den kjente og populære troika sjokoladen. Denne består av flere lag med nydelig kransekakemasse, nougatkrem, marsipan og bringebærgele. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

Slik gjør du

Bunn:

  1. Pisk eggehvitene stive og bland deretter sammen med kransekakemassen.
  2. Når det er blandet sammen til en masse helles det over i en springform Ø20cm.
  3. Bakes i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter.
  4. Avkjøl etter baking.

 

Nougatkrem:

  1. Nougat og sjokolade smeltes sammen og helles deretter over den avkjølte bunden.
  2. Kremen fordeles jevnt på bunden og kaken settes på kjøl.  

 

Marsipan:

  1. Marsipanen rulles til den er ca. 4 mm. tykk og skjæres ut i samme størrelse som springformen.
  2. Marsipanlaget legges ned over nougatkremen

 

Bringebærgelé:

  1. Kok opp vannet og ta kjelen av varmen før du tilsetter bringebærpulveret.
    Rør godt til bringebærpulveret er oppløst. Sett deretter til side til geleen ikke lenger er varm.
  2. Når geleen har kjølt seg ned helles den over marsipanen før den settes på kjøl til geleen har satt seg.

 

Marsipan:

  1. Marsipanen rulles igjen til den er ca. 4 mm. tykk, før den skjæres i samme størrelse som springformen. Legg deretter marsipanlokker ned på den faste bringebærgeleen.
  2. Kaken settes deretter på kjøl igjen til den skal dekkes med sjokoladetoppingen.

 

Sjokoladetopping:

  1. Sjokolade og smør smeltes over et vannbad eller i en mikrobølgeovn.
  2. Tilsett deretter fløten og rør godt sammen.

 

  1. Kaken tas ut av springformen før sjokoladetoppingen helles over toppen av kaken.
  2. Fordel toppingen jevnt over toppen av kaken med bruk av for eksempel en palettkniv og lag et pent mønster over kaken. Fordel gjerne toppingen på siden av kaken også så hele blir dekket.
  3. Kaken setter over på et kakefat før den serveres.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften