Nougat-mousse-kake 14
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 14 personer
- 150 g brun farin
- 150 g sukker
- 2,50 dl olje
- 4 egg
- 300 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 ts kanel , malt
- 0,50 ts ingefær , raspet
- 1 knivspiss salt
-
Nougat mousse
- 3 dl kremfløte
-
Pynt
- bakekakao
- skogsyre
Slik gjør du
Keep screen on
-
Finn fram en visp og en bakebolle. Pisk olje, brunt sukker og sukker sammen. Tilsett et egg av gangen under omrøring.
-
Bland mel, bakepulver, natron, kanel, ingefær og salt sammen. Rør så dette inn i deigen. Bruk et rivjern til å rive marsipanen grovt, og bland det inn i deigen.
-
Sett ovnen på 160 °C med vanlig over- og under varme. Finn fram en spring form med diameter 20-22 cm. Smør formen og dryss mel over, slik at kaken ikke setter seg fast. Stek kaken i 40-45 min.
-
Smelt nougat over vannbad. Pisk fløte til krem. Vend den smeltede nougaten inn i kremen. Sett nougatkremen i kjøleskapet.
-
Ta kaken ut av ovnen, og avkjøl på en rist. Når kaken er avkjølt, smøres et (ca. 1 cm. tykt) lag nougatkrem på toppen av kaken. Pynt kaken med kakaopulver og annen pynt etter eget ønske.