Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
50 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 7 anmeldelser

Nougat-mousse-kake 14

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 personer

  • 150 g brun farin
  • 150 g sukker
  • 2,50 dl olje
  • 4 egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel , malt
  • 0,50 ts ingefær , raspet
  • 1 knivspiss salt
  • Nougat mousse

  • 3 dl kremfløte
  • Pynt

  • bakekakao
  • skogsyre

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Finn fram en visp og en bakebolle. Pisk olje, brunt sukker og sukker sammen. Tilsett et egg av gangen under omrøring.
  2. Bland mel, bakepulver, natron, kanel, ingefær og salt sammen. Rør så dette inn i deigen. Bruk et rivjern til å rive marsipanen grovt, og bland det inn i deigen.
  3. Sett ovnen på 160 °C med vanlig over- og under varme. Finn fram en spring form med diameter 20-22 cm. Smør formen og dryss mel over, slik at kaken ikke setter seg fast. Stek kaken i 40-45 min.
  4. Smelt nougat over vannbad. Pisk fløte til krem. Vend den smeltede nougaten inn i kremen. Sett nougatkremen i kjøleskapet.
  5. Ta kaken ut av ovnen, og avkjøl på en rist. Når kaken er avkjølt, smøres et (ca. 1 cm. tykt) lag nougatkrem på toppen av kaken. Pynt kaken med kakaopulver og annen pynt etter eget ønske.

Produkter brukt i oppskriften