Nougat ostekake 10
Fløyelsmyk nougat-ostekake med bare 6 ingredienser!
Denne nydelige ostekaken har et silkemykt fyll og en deilig, rund nøttesmak fra Odense-nougat. Ikke bare smaker den fantastisk, men den er også utrolig enkel å lage!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Bunn
- 200 g Digestivekjeks
- 100 g smeltet smør
-
Fyll
- 500 g naturell kremost
- 3 dl kald kremfløte
-
Sjokoladeglasur
- 75 g smør
- 100 g mørk sjokolade
Slik gjør du
-
Kjeksbunn: Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med bakepapir. Knus kjeksen helt fin. Rør inn smeltet smør. Hell kjeksen i formen og trykk utover.
-
Ostekakefyll: Smelt nougaten på lav varme i en kjele. Avkjøl til romtemperatur før du visper den sammen med kremost til en jevn røre.
Hell i kremfløte og pisk til ostefyllet blir tykt og du kan lage stive topper som står av seg selv.
Hell fyllet over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet i 6 timer eller natten over. -
Sjokoladeglasur: Smelt smøret på lav varme og rør inn hakket sjokolade. Avkjøl til romtemperatur. Ta kaken ut av springformen og fordel sjokoladeglasur på toppen av kaken og litt ned langs sidene.Server med en gang!