Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
15 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 14 anmeldelser

Sjokoladekake uten egg 9

Denne kaken er like myk og smakfull som en klassisk sjokoladekake, men helt uten egg. Perfekt for allergikere, veganere eller når du bare mangler egg i skapet. En sikker vinner til både hverdags og fest!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 9 stk.

  • 200 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 0,50 dl kakao
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 100 g smeltet smør
  • 2,50 dl melk
  • Pynt

  • 80 g mørk sjokolade (grovhakket)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bland sammen sukker, mel, kakao, vaniljesukker og natron i en bakebolle. Smelt smøret og hell i melken og pisk sammen med det tørre. Rasp marsipanen grovt på et rivjern og bland inn med røra.
  2. Hell deigen i en smurt kakeform ca. 25x35 cm. Stek kaken midt i ovnen ved vanlig over/undervarme i ca. 30 minutter ved 180 °C.
  3. Avkjøl og pynt kaken med smeltet nougat og revet sjokolade eller annen egnet pynt.

Produkter brukt i oppskriften