Sjokoladekake uten egg 9
Denne kaken er like myk og smakfull som en klassisk sjokoladekake, men helt uten egg. Perfekt for allergikere, veganere eller når du bare mangler egg i skapet. En sikker vinner til både hverdags og fest!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 9 stk.
- 200 g sukker
- 150 g hvetemel
- 0,50 dl kakao
- 1 ss vaniljesukker
- 1 ts natron
- 100 g smeltet smør
- 2,50 dl melk
-
Pynt
- 80 g mørk sjokolade (grovhakket)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland sammen sukker, mel, kakao, vaniljesukker og natron i en bakebolle. Smelt smøret og hell i melken og pisk sammen med det tørre. Rasp marsipanen grovt på et rivjern og bland inn med røra.
-
Hell deigen i en smurt kakeform ca. 25x35 cm. Stek kaken midt i ovnen ved vanlig over/undervarme i ca. 30 minutter ved 180 °C.
-
Avkjøl og pynt kaken med smeltet nougat og revet sjokolade eller annen egnet pynt.