Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Mozartkuler med Baileys 60

Mozartkuler med Baileys er en lekker konfekt med en myk kjerne av deilig baileyskrem. Baileyskremen består av Odense nougat, mørk sjokolade, kremfløte, usaltet smør, appelsinskall og baileys. En herlig liten konfekt som passer perfekt til kaffekoppen. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 60 stk.

  • Baileyskrem

  • 200 g
  • 0,50 dl kremfløte
  • 15 g usaltet smør
  • 0,50 stk. skal fra usprøjtet appelsin
  • 2 ss Baileys
  • Konfekt

  • 500 g eller
  • 500 g

Slik gjør du

  1. Hakk opp sjokoladen, og kok opp fløten. Tilsett hakket bløt nougat, sjokoladen og appelsinskall i den kokte fløten. Pisk inn smøret og smak til med Baileys.
  2. Avkjøl massen i en plastpose (sett den evt. i kjøleskapet til massen er fast, men unngå at den blir for fast, da den kan bli vanskelig å jobbe med)
  3. Skjær marsipanen i skiver og sprøyt en liten topp baileyskrem ut på hvert stykke. Lukk forsiktig marsipanen sammen, og rull sammen til en kule.
  4. Rull kulene i temperert sjokolade 1-2 ganger med mørk sjokolade, og sett de på et bakepapir til sjokoladen stivner.

Produkter brukt i oppskriften