Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
30 minutter
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Mozartkuler med brente mandler 25

Mozartkuler med en liten vri; det vil si brente mandler! Denne lekre godbiten passer ypperlig til kaffen, eller er strålende å servere sine gjester. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og sukker i en kjele til massen begynner å boble. Tilsett deretter mandlene. Rør kraftig inntil mandlene begynner og karamelliseres. Hell dem så ut på et stykke bakepapir for avkjøling.
  2. Ha mandlene i en plastpose e.l. og knus dem ved å banke dem med for eksempel en kjevle.
  3. Skjær nougaten i små firkanter på ca. 5 gram. Skjær deretter også marsipanen ut i firkanter på ca. 10 gram. Du trenger like mange marsipanstykker som nougatstykker.
  4. Ta et stykke nougat og press inn i et stykke marsipan. Stykket skal så trilles til en kule. Gjør dette med alle stykkene.
  5. Smelt sjokoladen over et vannbad. Dypp kulene i sjokoladen, før du vender dem i de knuste, brente mandlene. Legg dem på et bakepapirkledd fat til sjokoladen har stivnet. Oppbevares kjølig, i en lufttett beholder.

Produkter brukt i oppskriften