Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
30 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 9 anmeldelser

Nøttegodt 16

Nøttegodt er en nydelig konfekt som også er utrolig enkel å lage. Denne konfekten består av Odense nougat, nøtter (gjerne hasselnøtter og valnøtter) og mørk bakesjokolade. På kun 30 minutter har man en fantastisk konfekt som er perfekt å servere til julens mange gjester. 

 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 16 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Rør sammen romtemperert nougat og grovhakkede nøtter og fordel massen i en firkantet form, minst dobbelt så stor som pakken med nougat. Sett formen i kjøleskapet til massen er stivnet.
  2. Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken. Snu formen med nougat ut på et stykke med bakepapir og pensle toppen med smeltet sjokolade. Når sjokoladen er stivnet, snus blokken og pensles på den andre siden også.
  3. Kutt nougatformen opp i små firkanter innen sjokoladen er stivnet helt. Skyll gjerne kniven i varmt vann mellom kuttene. Det vil da være lettere å få kuttet rene og pene firkanter.

Produkter brukt i oppskriften