Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
14 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
40 minutter
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Nougatbar med brent marsipan 12

Prøv deg på en av julens beste konfektoppskrifter. Denne konfekten er perfekt å servere gjestene, nyte selv, eller gi bort som gave. Oppskriften gir 12 stk nougatbarer, som består av mørk bakesjokolade, smør, Odense ekte marsipan og Nougat. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

Slik gjør du

  1. Hakk sjokoladen. Ta 40 g av sjokoladen og smelt det sammen med smøret. La blandingen sette seg sånn at du får en ganache. Resten av sjokoladen skal brukes senere.
  2. Rull ut marsipanen til et rektangel som måler ca. 10x26 cm. Del den så i to på midten sånn at du får to remser som er ca. 5 cm brede. Fordel nougaten jevnt utover på det ene stykke og legg deretter det andre oppå, som en slags sandwich.
  3. Lag «riller» med baksiden av en kniv på toppen av nougatbaren som på bildet. Her er det lurt å bruke en lengre kniv, for eksempel en brødkniv. Bruk en gassbrenner til å brenne toppen av nougatbaren, da får du en god smak og et flott mønster!
  4. Skjær deretter nougatbaren opp i stykker som måler 2 cm i bredden, slik at du får konfektstykker som måler ca. 5x2 cm.
  5. Temperer resten av sjokoladen (100g). Se Den Søte Skolen for tips til hvordan å lykkes med temperering av sjokolade. Dypp stykkene i sjokoladen slik at den dekker undersiden og sidene, men uten å dekke toppen av konfekten.
  6. Ha sjokoladeganachen i en sprøytepose eller en frysepose. Bruk/lag et lite hull og sprøyt små sjokoladetopper på toppen av konfekten. Pynt evt. med spiselig gull på toppen hvis ønskelig. Oppbevares i en lufttett boks og kjølig

Produkter brukt i oppskriften