Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
35 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
50 minutter

Troikakonfekt 25

Hjemmelaget troikakonfekt er en stor favoritt i julen. For å lage hjemmelaget troika trenger du marsipan, nougat, mørk bakesjokolade, konsentrert bringebærsaft og gelatin. Konfekten dyppes tilslutt i smeltet mørk sjokolade før den kjøles ned før servering. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

Slik gjør du

  1. Finn en form som måler ca 25*25 cm. Rull marsipanen ut så den måler 25*25 cm, eller slik at den dekker hele bunnen av formen jevnt.
  2. Smelt deretter sjokolade og nougat sammen til en jevn masse. Spre massen utover marsipanbunnen. Sett så hele formen på kjøl til nougat- og sjokolademassen har satt seg.
  3. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Blandes deretter sammen med oppvarmet bringebærsaft.
  4. Nå skal bringebærgeléen helles over nougaten, men pass på at den ikke er så varm slik at den smelter nougat- og sjokolademassen. Se tips ang å bruke litt potetmel før du heller geléen over. Sett deretter formen med konfekten på kjøl igjen inntil geléen har satt seg.
  5. Skjær konfekten ut i passende stykker på 2,5*2,5 cm eksempelvis. Legg konfektstykkende på et bakepapir eller en rist og dekk alle bitene med tempert sjokolade som overtrekk. La sjokoladen sette seg før servering.

Produkter brukt i oppskriften