Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 11 anmeldelser

Kransekakekjeks med nougat 25

Nydelig kransekakekjeks med nougat er en sikker vinner hos både store og små. Disse kjeksene består av kun to ingredienser, kransekakemasse og Odense nougat. En herlig liten søtsak som smaker nydelig til en kopp kaffe. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

Slik gjør du

  1. Fyll kransekakemassen i en sprøytepose. Bruk sprøyteposen for å forme små kuler på en stekeplate med bakepapir. Lag en fordypning i hver kule (her kan man bruke enden av en skje for å lage fordypningen. Dypper du skjeen i vann, blir den enklere å jobbe med). Stek kulene ved 200°C i ca. 10 minutter til de er gylne.
  2. Ta kjeksene ut av ovnen, og trykk lett ned i fordypningen, så de blir tydelig formet og enkle å fylle nougaten i.
  3. Smelt nougaten over et vannbad og ha den i en frysepose (eller brødpose) av plast. Klipp et lite hull i det ene hjørnet av posen og fyll så nougat i fordypningene på de avkjølte kjeksene. Sett kjeksene på kjøl i minst 30 minutter før servering.

Produkter brukt i oppskriften