Vanskelighetsgrad
Forberedelsestid
1,5 timer
Tid totalt
3 timer

Bløtkake med nougat og mascarponeost 14

Bløtkake er en fantastisk kake å servere til alle slags fester. Denne oppskriften har en frisk jordbærkrem med mascarponeost, og en bunn laget med marsipan og nougat. Pynt kaken som du selv ønsker, og bruk gjerne jordbær som vist på bildet. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 personer

  • Lagkakebunn

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 egg (str. L)
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0,50 dl melk
  • Jordbærkrem

  • 250 g jordbær (friske)
  • 250 g mascarpone (eller fløteost naturel)
  • 1 vaniljestang
  • 75 g melis
  • 3 dl kremfløte
  • 6-8 jordbær (store og flotte)
  • Overtrekk

  • 0,50 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Visp sammen smør, sukker og revet marsipan til en jevn masse i en bakebolle. Pisk i eggene, ett om gangen. Tilsett til slutt mel, bakepulver og melk vekselsvis inn i røra.
  2. Hell deigen i en smurt springform (ca. 23 cm i diameter) og stek kakebunnen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter.
  3. Avkjøl bunnen på en rist og skjær den i 2-3 bunner. Smør to av bunnene med smeltet nougat og sett de kaldt til nougaten har stivnet. (den øverste bunnen skal ikke smøres med nougat.)
  4. Jordbærkrem: hakk 250 g jordbær grovt. Pisk mascarpone, vaniljefrø, melis og kremfløte til en luftig krem og bland inn de hakkede jordbærene. Legg en kakebunn med nougat på et kakefat og smør på halvparten av jordbærkremen. Legg på den andre bunnen med nougat og smør på med resten av kremen og legg til slutt på den siste bunnen.
  5. Overtrekk: finhakk den hvite sjokoladen, varm opp fløten til kokepunktet og smelt sjokoladen inn under omrøring. Skal ikke kokes. Smør den smeltede sjokoladen på toppen av kaken og sett den til avkjøling i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.
  6. Skjær de store jordbærene i skiver og pynt kaken som illustrert på bildet.
  7. Pynt kaken etter eget ønske.

Produkter brukt i oppskriften