Velsmakende Nøttekake 12
En luksuskake, som vil stå fint på et hvert påskebord. Kaken er omfattende å lage, men den er absolutt verdt innsatsen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
-
Hasselnøttbunn
- 6 egg str. L
- 180 g sukker
- 160 g hvetemel
- 75 g hasselnøtter kvernet til mel
- 0,50 ts bakepulver
-
Sitronkrem
- 1 glass (ca. 300 gram) lemoncurd
- 1 sitron (revet skall og saft)
- 2 dl kremfløte
-
Nougatmousse
- 6 blad gelatinblader
- 3 dl helmelk
- 4 dl kremfløte
-
Marsipanside
- 100 g melis
- 50 g glukosesirup
-
Nougatsmørkrem
- 100 g smør
- 100 g melis
-
Påske-pynteegg
-
-
-
Slik gjør du
Keep screen on
Sett stekeovnen på 180 ˚C. Smør en springform på ca. 24 cm med fett (f.eks. matolje, smør) og drys med mel.
Hasselnøttbunn
- Pisk eggene sammen med sukkeret til en tykk eggedosis. Vend mel, hasselnøttmel og bakepulver inn i eggedosisen slik at deigen blir jevn. Deretter, heller du deigen i springformen.
- Stek lagkakebunnen i ca. 25 minutter eller til du kan stikke en tannpirker i bunden uten at fester seg noe til tannpirkeren. Det er viktig at kaken er gjennomstekt, ellers kan kaken ha en tendens til å falle sammen på midten.
- La kaken avkjøle i formen, og vend den så ut på et bord. Del kaken i tre bunner på tvers, og legg ett stykke bakepapir mellom (dette er for at bunnene ikke skal klistre seg sammen). Dersom det er vanskelig å dele bunnene i tre, kan du dele dem i to.
Sitronkrem
- Start med å lage sitronkremen ved å smelte den hvite sjokoladen over vannbad ved svak varme. Pass på, hvit sjokolade brenner raskt på grunn av det høye innholdet av sukker.
- Rør sammen sitronsaft, raspet sitronskall (kun det gule) og lemoncurden. Vend i den hvite smeltede sjokoladen.
- Pisk fløten stiv og vend den inn i blandingen til slutt. Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn romtemperatur.
- Legg den nederste bunnen i en springform og fordel sitronkremen oppå. Legg den neste bunnen oppå dette igjen.
Nougatkrem
- Lag nougatkremen ved å legge gelatin i vann i ca. 10 minutter.
- Finhakk myk nougat i litt mindre biter og legg i en bolle.
- Kok opp melken og bland inn den myke gelatinen. Rør helt til gelatinen har smeltet.
- Hell 1/3 av den varme melken over nougaten. Pisk med en visp til blandingen er glatt og fin – tilsett resten av den varme melken og pisk til blandingen får den samme glatte og fine konsistensen.
- Pisk fløten til krem i en annen bolle. Når nougatblandingen er fingervarm, vendes kremen i.
- Legg nougatkremen over som neste lag på kaken. Legg siste kakebunn på og smør siste del av nougatkremen på toppen av kaken. Sett kaken på kjøl et par timer. Kaken setter seg raskt.
Marsipankant
- Marsipankanten lages ved å elte marsipan, melis og glukosesirup sammen til en jevn masse.
- Rull marsipanen ut til et belte som er like langt som springformen. Sørg for at marsipanen alltid kan flyttes på, slik at den ikke sitter fast i underlaget.
- Mål opp og skjær marsipanen til mens den ligger på bordet, den skal være 2 cm høyere enn kakens høyde. Legg forsiktig marsipanen rundt kaken.
Nougatsmørkrem
- Lag nougatsmørkremen ved å piske smøret med melis til en lys og luftig krem. Det tar omtrent 3-4 minutter.
- Smelt nougat over vannbad ved lav varme og kjøl av til romtemperatur. Hell nougaten over smørkremen litt av gangen, mens du pisker. Ha en stjernetyll i en sprøytepose.
- Hell nougatkremen i sprøyteposen og sprøyt på kaken som vist på bildet. Alternativt kan man lage små rosetter hele veien rundt.
Marsipan-egg
- Kna inn litt konditorfarge sammen med marsipanen og form til søte små egg. Legg marsipan-eggene på til pynt like før servering.