Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Mascarponekake med nougat og syltede nøtter 10

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Sjokobunn

  • 6 egg
  • 4 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 0,50 dl kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g Hvit sjokolade (grovrevet)
  • Mascarpone/nougatkrem

  • 50 g sukker
  • 6 eggeplommer
  • 500 g mascarpone
  • 3 dl kremfløte
  • Syltede nøtter

  • 2 dl mørk sirup
  • 300 g nøtter (blandede, f.eks. hasselnødder og valnødder)
  • Pynt

  • 100 g Hvit sjokolade

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Kjernehuset stikkes ut av eplene, og skjøres i 3 skiver (endene brukes ikke). Marsipanrullen skjæres i skiver på 1 cm, som rulles/trykkes ut slik at størrelsen passer med epleskivene.
  2. Hell mørkt øl over marsipanskivene, og la det trekke 10 minutter på kjøl.
  3. Legg annenhver skive med eple og marsipan oppå hverandre, start og slutt med eple. Smør evnt. eplene med litt olivenolje rett før de settes direkte på grillen. Grill deretter i ca. 2-3 minutter under lokk. Har du ikke grill med lokk, kan du pakke de i aluminiumsfolie som legges på grillen og snus med jevne mellomrom.
  4. Servères sammen med vaniljeis, mens den fortsatt er litt varm.

Produkter brukt i oppskriften