Mascarponekake med nougat og syltede nøtter 10
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Sjokobunn
- 6 egg
- 4 dl sukker
- 3 dl hvetemel
- 0,50 dl kakao
- 1 ts bakepulver
- 100 g Hvit sjokolade (grovrevet)
-
Mascarpone/nougatkrem
- 50 g sukker
- 6 eggeplommer
- 500 g mascarpone
- 3 dl kremfløte
-
Syltede nøtter
- 2 dl mørk sirup
- 300 g nøtter (blandede, f.eks. hasselnødder og valnødder)
-
Pynt
- 100 g Hvit sjokolade
Slik gjør du
Keep screen on
-
Kjernehuset stikkes ut av eplene, og skjøres i 3 skiver (endene brukes ikke). Marsipanrullen skjæres i skiver på 1 cm, som rulles/trykkes ut slik at størrelsen passer med epleskivene.
-
Hell mørkt øl over marsipanskivene, og la det trekke 10 minutter på kjøl.
-
Legg annenhver skive med eple og marsipan oppå hverandre, start og slutt med eple. Smør evnt. eplene med litt olivenolje rett før de settes direkte på grillen. Grill deretter i ca. 2-3 minutter under lokk. Har du ikke grill med lokk, kan du pakke de i aluminiumsfolie som legges på grillen og snus med jevne mellomrom.
-
Servères sammen med vaniljeis, mens den fortsatt er litt varm.