Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Belgiske marsipanvafler 8

Duften av vafler på morgningen er duften av ren lykke! Her får du oppskriften på deilige belgiske vafler med marsipan som smaker helt fantastisk. Gjerne topp med iskrem og en deilig saus, eller hva du selv måtte ønske. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 stk.

  • Belgiske marcipanvafler

  • 1,50 dl helmelk
  • 25 g gjær
  • 1 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g hvetemel
  • 0,50 ts flaksalt
  • 100 g blødt smør
  • 75 g perlesukker
  • lidt smør til steking
  • Pynt

  • vaniljeis
  • din favoritt Idun dessertsaus

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Varm melken til den er fingervarm og hell den over i en bolle. 
  2. Løs opp gjæren i den varme melken.
  3. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker og rør sammen.
  4. Elt så hvetemelet litt om gangen sammen med salt, smør (kuttet i terninger) og grovrevet marsipan.
  5. Behold litt av melet og elt deigen sammen (den skal være litt fuktig og klissete, da blir vaflene best).
  6. La deigen stå tildekket på et lunt sted i ca. 1 time. 
  7. Legg deigen på et bord drysset med mel (hvis deigen er veldig fuktig, tilsett litt mer mel).
  8. Dryss over perlesukker og brett deigen (den blir litt klissete).
  9. Del den i 8 biter og rull så godt du kan til små kuler.
  10. Varm opp vaffeljernet ditt. Ha litt smør på vaffeljernet og stek vaflene i 4-5 minutter. til de er brune. 

Dekorasjon

  1. Server de nystekte vaflene med for eksempel vaniljeis og jordbærsaus, eller annet pålegg.

Produkter brukt i oppskriften