Espresso ameretto lagkake 10
Espresso ameretto lagkake er ren nytelse. En nydelig kombinasjon av sjokolade, sterk kaffe og amarettolikør gjør dette til den perfekte dessertkaken.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Bunn
- 75 g smør
- 125 g Digestivekjeks
- 125 g makroner
- 2 ss Amarettolikør eller 1-2 ts. mandelessens
-
Fyll
- 0,50 dl melk
- 5 blad gelatinblader
- 7,50 dl kremfløte
- 0,25 dl espresso eller meget sterk kaffe
-
Pynt
- små sjokoladeegg
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bunn: Smelt smøret i en kjele. Knus kjeksene og 75 g makroner og rør det i smøret sammen med amarettolikør eller mandelessens. Hell blandingen i bunnen av en kakeform, ca. 24 cm, dekket med stekepapir. Trykk bunnen lett fast med håndflaten og sett den kaldt i minst 2 timer.
-
Skjær nougaten i små biter og legg de i kjelen sammen med melk og halvparten av den hakkede sjokoladen. Varm blandingen opp under omrøring over lav temperatur til sjokoladen og nougaten er halvt smeltet.
-
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter, ta den opp og vri av vannet. Smelt gelatinen i den varme sjokoladekremen, ta kjelen av varmen og rør i resten av sjokoladen. Rør deretter fløten i litt av gangen, sammen med espresso, og sett kremen kaldt i 2-3 timer.
-
Pisk den kalde espressokremen til en luftig krem. Knus de resterende 50 g makroner grovt og vend de forsiktig i espressokremen. Hell det hele over i kakeformen. Glatt overflaten med baksiden av en skje, og sett kaken i kjøleskapet til neste dag.
-
Pynt med ferdige sjokoladeegg (eller hjemmelaget) og server.