Bringebærterte-glutenfri & laktosefri 8
Med denne oppskriften får du en deilig glutenfri og laktosefri bringebærterte laget på en herlig cookiebunn. Klar på bare én time! Følg oppskriften nedenfor.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Marcipan-cookiebund
- 120 g sukker
- 2 eggehviter
- 90 g mandler
- 0,50 ts bakepulver
- 0,25 vaniljesukker
-
Topping
- 2 dl kremfløte (laktosefri)
- 2 bakker bringebær (friske)
- skogsyre
Slik gjør du
1. Sukker og marsipan røres godt sammen. Tilsett eggehvitene litt etter litt.
2. Hakk deretter mandlene grovt og bland dem inn i marsipanblandingen sammen med resten av ingrediensene.
3. Smør en springform på ca. 20 cm i diameter godt på innsiden av ringen, og legg et stykke bakepapir i bunnen før røren helles i formen og stekes. Stek ved 180 °C i 30–35 minutter.
4. La bunnen avkjøle før den tas ut av springformen og settes på et kakefat eller en stor tallerken.
5. Pisk den laktosefrie fløten til den er helt stiv. Fordel deretter fløten jevnt over bunnen.
6. Til slutt legges alle bringebærene pent på toppen av kaken, og pyntes med skogsyre.