Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 48 anmeldelser

Bringebærterte-glutenfri & laktosefri 8

Med denne oppskriften får du en deilig glutenfri og laktosefri bringebærterte laget på en herlig cookiebunn. Klar på bare én time! Følg oppskriften nedenfor.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • Marcipan-cookiebund

  • 120 g sukker
  • 2 eggehviter
  • 90 g mandler
  • 0,50 ts bakepulver
  • 0,25 vaniljesukker
  • Topping

  • 2 dl kremfløte (laktosefri)
  • 2 bakker bringebær (friske)
  • skogsyre

Slik gjør du

Keep screen on

1. Sukker og marsipan røres godt sammen. Tilsett eggehvitene litt etter litt.


2. Hakk deretter mandlene grovt og bland dem inn i marsipanblandingen sammen med resten av ingrediensene.


3. Smør en springform på ca. 20 cm i diameter godt på innsiden av ringen, og legg et stykke bakepapir i bunnen før røren helles i formen og stekes. Stek ved 180 °C i 30–35 minutter.


4. La bunnen avkjøle før den tas ut av springformen og settes på et kakefat eller en stor tallerken.


5. Pisk den laktosefrie fløten til den er helt stiv. Fordel deretter fløten jevnt over bunnen.


6. Til slutt legges alle bringebærene pent på toppen av kaken, og pyntes med skogsyre.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften