Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Nougatmousse med sjokoladehjerte 6

Nougatmousse med sjokoladehjerte er en fristende dessert man kan servere på kjærlighetens dag. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

  • Sjokoladehjerter

  • 0,50 ts lakrispulver
  • 1 ts rosa pepperkorn
  • Nougatmousse

  • 1 blad gelatinblad
  • 0,75 dl kremfløte
  • 2 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • 25 g sukker
  • 1 ts lakrispulver

Slik gjør du

  1. Finhakk sjokoladen. Smelt halvdelen over et vannbad, ta skålen av varmen og rør i resten. Rør til all sjokoladen er helt smeltet og rør deretter i lakrispulveret.
  2. Stikk ut hjerter med en utstikker, minst 6 stykker, mens sjokoladen fremdeles er en anelse myk. Avkjøl sjokoladehjertene.
  3. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 min. Kok opp fløten, ta kjelen av platen og ha i den hakkede nougaten og de bløtlate gelatinplatene. Avkjøl til den er svakt lunken og rør inn eggeplommene.
  4. Pisk eggehvitene stive og tilsett sukker og lakrispulver. Pisk til marengsen er stiv. Bland eggehvitene i nougatkremen og fordel moussen i 4-6 skåler/glass. Sett moussen på kjøl i minst 2 timer.
  5. Pynt moussen med sjokoladehjerte og servér.

Produkter brukt i oppskriften