Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
4 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Sarah Bernard med bringebær 30

Disse klassiske kakene har slått rot i mange hjerter rundt om. Prøv derfor å lage Sarah Bernard med bringebær til alle hjerters dag, og feir dagen på romantisk vis. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 stk.

Slik gjør du

  1. Riv marsipanen med et rivjern. Det er enklest hvis marsipanen er helt kald. Pisk marsipan, sukker og eggehviter i en foodprocessor eller med en stavmikser i noen minutter til du har en jevn masse. Ha massen i en sprøytepose og lag små makroner på ca. 3-4 cm på et bakepapirkledt stekebrett. La makronene hvile i 30 min.
  2. Stek makronene på 170°C varmluft i ca. 20-22 minutter. Når de er ferdige skal de avkjøles helt på platen. Vend dem forsiktig, og stek makronene med undersiden opp i 1-2 minutter til i den varme ovnen. La dem kjøles helt etter steking på stekebrettet.
  3. Varm fløten i en kjele. Hakk sjokoladen og rør den inn i fløten til den er oppløst. Ha i nougat og bringebærsaft/likør, og rør om til du har en jevn masse. Settes kaldt i minst to timer.
  4. Smør sjokoladekrem på de avkjølte makronene, og sett dem i kjøleskapet.
  5. Overtrekk: Smelt sjokoladen over vannbad. Når makronene har stått litt i kjøleskapet slik at de er kalde, overtrekkes de med sjokoladen. Dryss over frysetørka/tørka bringebær før sjokoladen setter seg. Serveres kalde!

Produkter brukt i oppskriften