Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 51 anmeldelser

Kringle med marsipan - eller søte boller 16

Oppskrift på kringle med marsipan - eller søte boller fra Odense. Denne deigen kan formes både til kringle og til boller ettersom hva man måtte ønske. Oppskriften gir enten 3 kringlestenger eller 18 stk boller. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 16 personer

  • Gjærdeig

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 2 ss sukker
  • 50 g gjær
  • 2 stk. sammenpisket egg
  • Marsipanfyll

  • 80 g sukker
  • 80 g smør
  • 75 g rosiner evt.
  • Pynt

  • 1 stk. sammenpisket egg
  • mandelflak
  • perlesukker

Slik gjør du

Keep screen on

Gjærdeig

  1. Varm opp melken og rør ut gjæren i den.
  2. Tilsett melet, eggene, sukkeret og smøret i terninger, og elt til deigen er smidig.
  3. La deigen hvile tildekket et lunt sted i ca. 30 minutter, eller til den har doblet størrelse.
  4. Mens deigen hever, kan du tilberede marsipanfyllet.

Marsipanfyll

  1. Riv marsipanen grovt og rør den sammen med sukker.
  2. Tilsett deretter smør og eventuelt rosiner hvis ønsket.

Marsipankringle

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Del deigen i to deler og kjevle ut hvert stykke (ca. 20 × 35 cm).
  3. Fordel fyllet på midten av hvert stykke.
  4. Skjær sidene i strimler og flett dem over hverandre.
  5. Legg kringlene på et bakepapirkledd stekebrett, og la dem heve tildekket et lunt sted i ca. 45 minutter.

Marsipanboller

  1. Kjevle ut deigen, skjær den i 16 stykker, og legg litt marsipanfyll på hvert stykke.
  2. Brett deigen rundt fyllet og trill til boller.
  3. Legg bollene i muffinsformer og pensle med egg.
  4. Dryss over mandelflak og perlesukker, og stek i ca. 15 minutter ved 200 °C.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften