Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 30 anmeldelser

Kringle med marsipan - eller søte boller 16

Oppskrift på kringle med marsipan - eller søte boller fra Odense. Denne deigen kan formes både til kringle og til boller ettersom hva man måtte ønske. Oppskriften gir enten 3 kringlestenger eller 18 stk boller. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 16 personer

  • Deig

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 2 ss sukker
  • 50 g gjær
  • 2 stk. sammenpiskede egg
  • Marsipanfyll

  • 150 g Original ODENSE Marcipan 375g
  • 80 g sukker
  • 80 g smør
  • 75 g rosiner evt.
  • Pynt

  • 1 stk. sammenpisket egg
  • mandelflak
  • perlesukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Løs opp gjæren i egg og sukker. Tilsett mel og smør. Elt deigen i 12-15 minutter på lav/middels hastighet i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile, mens marsipanfyllet blandes.
  2. Marsipankringle: Rull deigen ut i 3 stykker ca. 20x35 cm. Fordel fyllet midt på de 3 stengene. Fold sidene over og legg dem på et stykke bakepapir. La kringlene heve i ca. 40 minutter tildekket og lunt. Sett ovnen på 200 °C. Pensle med egg og dryss med mandler og perlesukker. Stek kringlene i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 °C.
  3. Marsipanboller: Rull deigen ut, skjær den i 18 stykker og ha fyll på hvert stykke. Fold deigen rundt fyllet som en pose. Pensle med egg og dryss med mandler og perlesukker. Stek bollene i muffinsformer. Stek bollene i ca. 15 minutter i en 200° C varm ovn.