Kringle med marsipan - eller søte boller 16
Oppskrift på kringle med marsipan - eller søte boller fra Odense. Denne deigen kan formes både til kringle og til boller ettersom hva man måtte ønske. Oppskriften gir enten 3 kringlestenger eller 18 stk boller.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 16 personer
-
Deig
- 300 g hvetemel
- 200 g smør
- 2 ss sukker
- 50 g gjær
- 2 stk. sammenpiskede egg
-
Marsipanfyll
-
150 g Original ODENSE Marcipan 375g
- 80 g sukker
- 80 g smør
- 75 g rosiner evt.
-
Pynt
- 1 stk. sammenpisket egg
- mandelflak
- perlesukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Løs opp gjæren i egg og sukker. Tilsett mel og smør. Elt deigen i 12-15 minutter på lav/middels hastighet i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile, mens marsipanfyllet blandes.
-
Marsipankringle: Rull deigen ut i 3 stykker ca. 20x35 cm. Fordel fyllet midt på de 3 stengene. Fold sidene over og legg dem på et stykke bakepapir. La kringlene heve i ca. 40 minutter tildekket og lunt. Sett ovnen på 200 °C. Pensle med egg og dryss med mandler og perlesukker. Stek kringlene i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 °C.
-
Marsipanboller: Rull deigen ut, skjær den i 18 stykker og ha fyll på hvert stykke. Fold deigen rundt fyllet som en pose. Pensle med egg og dryss med mandler og perlesukker. Stek bollene i muffinsformer. Stek bollene i ca. 15 minutter i en 200° C varm ovn.