Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Solskinsboller med eple og kanel 10

Disse vakre solskinnsbollene rommer alt det beste fra høsten, saftige epleterninger, søt kanelremonse med marsipan og en myk gjærdeig. De formes som små blomster og stekes i muffinsformer, slik at de holder fasongen og får lett sprø kanter. Perfekte til en kosestund når du har lyst på hjemmebakst med både varme og wow-effekt.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 stk.

  • Gjærdeig

  • 25 g gjær
  • 1 dl helmelk
  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • 75 g smør
  • 250 g hvetemel
  • Kanelremonce

  • 50 g sukker
  • 2 ss kanel
  • 50 g mykt smør
  • Samling

  • 2 store Matepler
  • 1 sammenpisket egg (til pensling)

Slik gjør du

Keep screen on

Gjærdeig

  1. Rør gjæren ut i den lunkne melken, og visp inn egget og sukkeret.
  2. Smuldre smøret inn i hvetemelet, rør inn gjærblandingen, og elt deigen godt – gjerne i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile tildekket i 30 minutter.

Kanelremonse

  1. Rør sammen sukker, marsipan, kanel og mykt smør, og sett blandingen til side.

Blomsterboller


  1. Vask, skrell og skjær eplene i små terninger.
  2. Kjevle ut deigen på et melet bord til ca. 1 cm tykkelse.
  3. Stikk ut sirkler på ca. 11 cm i diameter med en utstikker eller et glass, og lag 4 snitt i hver sirkel inn mot midten, slik at det dannes 4 felter. Skjær ikke helt inn til midten.
  4. Legg ca. 1 ts kanelremonse og 1 ss epleterninger på midten av hver sirkel, og brett feltene opp rundt fyllet slik at de danner blomsterblader. Sett bollene ned i en smurt muffinsform, og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  5. Pensle bollene forsiktig med sammenvispet egg, og stek dem i ca. 15 minutter ved 200 °C.
  6. Dryss bollene med kanelsukker laget av 2 ss melis og 1 ts kanel.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften