Appelsintrifle med marsipan og granateple 4
En frisk og deilig munnfull som passer godt både som dessert og som en liten søt rett på brunchbordet. Den er enkel å lage og smaker utrolig godt! Den søte frukten får et fint motspill fra den mørke sjokoladen og den lett syrlige skyrkremen. En herlig kombinasjon av smak og konsistens, like god uansett når på dagen du serverer den.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 4 personer
-
Frukt
- 1 kg appelsin
- 1
- 4 kvast frisk mynte
-
Marsipan crunch
- 50 g mørk sjokolade
- 50 g hasselnøtter
-
Skyrkrem
- Kornene av 1 vaniljestang
- 2 ss melis
- 4 dl skyr neutral
Slik gjør du
Keep screen on
Frukt
- Skrell appelsinene og skjær dem i fine fileter eller terninger. Ha appelsinstykkene i en bolle.
- Massér granateplet før du halverer det, slik at kjernene løsner.
- Skjær granateplet i to (eller i kvarter hvis du vil unngå sprut). Hold biten med snittflaten ned i hånden, over en stor bolle.
- Bruk en tresleiv eller gryteskje til å banke hardt på skallet – kjernene faller ut mellom fingrene dine og ned i bollen. Fjern eventuelle hvite hinner.
- Ha granateplekjernene i bollen sammen med appelsinen.
- Hakk mynten og bland den inn i frukten.
Marsipan-crunch
- Riv marsipanen grovt i en liten bolle.
- Hakk sjokoladen og nøttene grovt og bland med marsipanen.
Skyrkrem
- Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og vend dem inn i melisen.
- Rør vanilje-blandingen sammen med skyr til en jevn skyrkrem.
Servering
- Legg lagvis i glass: frukt, marsipan, sjokolade, nøtter og skyrkrem.