Pavlova med marsipan, bjørnebærkrem og karamellsaus 8
Skjem bort gjestene dine med en elegant dessert som smelter på tungen og imponerer både i smak og utseende. Denne pavlovaen består av en marengsbunn med marsipan, toppet med en fløyelsmyk bjørnebærkrem og pyntet med friske bær og karamellsaus. Du kan enkelt lage pavlovaen dagen før servering, slik at du bare trenger å piske krem og pynte kaken før den skal serveres.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 1 dl eggehvite
- 0,50 ts eddik
- 150 g melis
-
Pynt
- 2,50 dl kremfløte
- 500 g friske bær
- melis
- Ønsket mengde karamellsaus
Slik gjør du
Keep screen on
- Pisk eggehviter, eddik og halvparten av melisen til stiv marengs. Vend inn resten av melisen, og pisk videre til massen igjen er stiv. Riv marsipanen i marengsmassen og vend det raskt sammen.
- Legg marengsen som et stort fjell på et stekebrett med bakepapir. Gå etter en diameter på 20–25 cm. Stek i 30–40 minutter ved 150 °C, slik at den blir seig og karamellaktig i midten. Avkjøl på rist.
- Pynt med krem og masse bær rett før servering, og avslutt med karamellsaus på toppen.
Tips!
Denne pavlovaen kan fint bakes flere dager i forveien , oppbevares i kakeboks i romtemperatur i opptil en uke før servering.