Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
35 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 13 anmeldelser

Pavlovakrans 8

Pavlova er en herlig og festlig dessert som alltid slår an. Her får du en oppskrift på en vakker og smakfull pavlovakrans, toppet med pisket krem og friske bær. Pavlovaen passer perfekt som sommerdessert, til bursdag eller andre hyggelige feiringer.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • Marengs

  • 4 eggehviter (á 36 g/styk)
  • 250 g sukker
  • 0,50 ts eller annen form for eddik
  • Topping

  • 0,50 l kremfløte
  • Friske bær f.eks jordbær og bringebær

Slik gjør du

Keep screen on

Marengs:

1. Pisk eggehvitene helt hvite til en luftig skum. Tilsett deretter én spiseskje sukker om gangen mens du fortsetter å piske, til du får en fast marengsmasse.
2. Tilsett eddik, og pisk videre i ca. 5–10 minutter til marengsen er seig og blank.
3. Riv marsipanen og vend den forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha blandingen over i en sprøytepose.

4. Tegn en sirkel på ca. 22 cm i diameter på et bakepapir, og sprøyt ut store, runde topper langs sirkelen slik at du danner en pavlovakrans.
5. Stek pavlovakransen i ovnen ved 135 grader i ca. 1 time, til den er lett gyllen.

Topping:

1. Pisk kremfløten til stiv krem og fordel den over den ferdigstekte pavlovakransen.
2. Pynt med friske bær etter ønske.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften