Pavlovakrans 8
Pavlova er en herlig og festlig dessert som alltid slår an. Her får du en oppskrift på en vakker og smakfull pavlovakrans, toppet med pisket krem og friske bær. Pavlovaen passer perfekt som sommerdessert, til bursdag eller andre hyggelige feiringer.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Marengs
- 4 eggehviter (á 36 g/styk)
- 250 g sukker
- 0,50 ts eller annen form for eddik
-
Topping
- 0,50 l kremfløte
- Friske bær f.eks jordbær og bringebær
Slik gjør du
Marengs:
1. Pisk eggehvitene helt hvite til en luftig skum. Tilsett deretter én spiseskje sukker om gangen mens du fortsetter å piske, til du får en fast marengsmasse.
2. Tilsett eddik, og pisk videre i ca. 5–10 minutter til marengsen er seig og blank.
3. Riv marsipanen og vend den forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha blandingen over i en sprøytepose.
4. Tegn en sirkel på ca. 22 cm i diameter på et bakepapir, og sprøyt ut store, runde topper langs sirkelen slik at du danner en pavlovakrans.
5. Stek pavlovakransen i ovnen ved 135 grader i ca. 1 time, til den er lett gyllen.
Topping:
1. Pisk kremfløten til stiv krem og fordel den over den ferdigstekte pavlovakransen.
2. Pynt med friske bær etter ønske.