Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Små kokosboller med chili 25

Det er ikke mye som er så godt som kokosboller! Og hjemmelagde er virkelig noe spesielt. Her har vi litt chili i. Det gir en deilig smaksopplevelse. Smak til med cayennepepper, når marengsmassen er noe avkjølt.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 25 stk.

  • Litt melis
  • Skum

  • 200 g sukker
  • 1 knivspiss kayennepepper
  • 25 g glukosesirup
  • 1 dl eggehvite (ca. 2-3)
  • Overtrekk

  • 200 g mørk sjokolade
  • Evt. chilli (litt flak)

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Marsipanen og knas sammen sammen med Limoncello (eller en annen sitronlikør), raspet sitronskall og melis. Form marsipanen til 12 egg med hendene og sett de på et stykke med bakepapir. Bruk gjerne litt melis på hendene når du former marsipanen til egg.
  2. Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken, og dypp eggene i sjokoladen og legg de tilbake på bakepapiret. Pass på å dryppe sjokoladen godt av før du legger de tilbake på papiret. Bruk gjerne en gaffel ved dypping.
  3. Smelt den hvite sjokoladen etter anvisning på pakken, og fyll sjokoladen i en sprøytepose. Sprøyt på tynne striper med hvit sjokolade på eggene når den mørke sjokoladen er stivnet litt. Dryss på med litt raspet sitronskall innen sjokoladen stivner helt.

Produkter brukt i oppskriften