Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Fastelavnskake med nougat 1

Hva med en morsom fastelavnskake med nougat på årets fastelavnsfeiring? Denne kaken vil garantert blir barnas favoritt. Kaken kan enkelt pyntes akkurat som man måtte ønske. Som forslag har vi brukt Odense marsipan i ulike farger, men det er også mulig å bruke marsipan og konditorfarge for å oppnå ønsket resultat. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 1 stk.

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret i en kjele, ta kjelen av varmen og tilsett hakket nougat. Sikt de tørre ingrediensene i eggedosisen og rør inn smøret med nougaten.
  2. Hell røren i en smurt langpanne (ca. 40x27 cm). Bruk gjerne bakepapir som du dekker bunnen og opp langs sidene i langpannen med, slik at det er lettere å ta ut kaken. Stek langpannen på nederste rille i ovnen på vanlig over/undervarme i ca. 30 minutter ved 170° C. Avkjøl kaken.
  3. Kjevle ut 300 gram marsipan og legg det over den avkjølte kaken som lokk. Skjær vekk eventuelt overflødige kanter.
  4. Bland det resterende av marsipanen med forskjellige konditorfarger til snurrene, og med kakao til katt og "belte" til kaken.
  5. Rull den ferdig fargende marsipanen ut, og skjær til to "belter" som legges over kaken som på bildet. Lag også katten av marsipan. Bruk den avskårne marsipanen til øyne og værhår. Snurrene lages ved å kjevle ut farget marsipan som man skjærer i remser, og snurrer rundt forsiktig med fingrene.

Produkter brukt i oppskriften