Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
5 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Halloweenkake 12

Denne halloweenkaken med deilig smak av nougatkrem, pyntet med "knokler" laget av herlig marsipan vil være verdt arbeidet når sluttresultatet kommer på Halloween bordet. Aprikosmarmeladen i kaken gjør den også ekstra god på smak. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 personer

 • 4 store egg
 • 135 g sukker
 • 90 g hvetemel
 • 40 g potetmel
 • 75 g fintmalede mandler
 • Nougatkrem

 • 6 dl kremfløte
 • 1 ts espresso pulver (kan utelates)
 • 200 g aprikosmarmelade
 • litt glasur til å sette knokene fast

Slik gjør du

 1. Ta nougaten ut av pakningen og skjær den i små terninger. Legg terningene til side i en bakebolle. Ha fløte og sterk kaffe i en kasserolle, og varm opp til kokepunktet, og hell det over nougaten. Rør sammen til massen er klumpfri og helt blank. Avkjøl massen i kjøleskapet i 3-4 timer
 2. Forvarm ovnen til 175 °C med vanlige over- og undervarme. Finn fram en springform med ca. 22 cm i diameter. Smør formen godt, og dryss den med mel. Legg evt. et stykke sirkelformet bakepapir i bunden av formen, slik at du er sikker på at kaken ikke setter seg fast under steking.
 3. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, potetmel og de finmalte mandlene sammen, og vend det forsiktig inn i eggeblandingen til en jevn masse.
 4. Ha deigen i den smurte springformen, og stek kakebunnen i 15-20 min. til du kan stikke en nål i deigen uten at det kommer noe på nålen. Avkjøl kaken på rist i formen. Fjern kaken fra formen, når kaken er helst avkjølt. Del kaken på tvers til tre like tykke bunner.
 5. Pisk nougatkremen luftig med en kjøkkenmaskin, eller med en håndmikser. Finn fram et passende fat til kaken. Legg en av bunnene på fatet. Smør bunnen med aprikossyltetøy. Ha en tredjedel av nougatkremen på bunnen. Legg så en bunn til oppå. Ha på aprikossyltetøy og et lag nougatkrem. Legg den siste kakebunnen på toppen av kaken, og smør kaken med et tynt lag nougatkrem.
 6. Dekk kaken med marsipanlokket. Trykk marsipanlokket godt inn i sidene på kaken, og skjær bort overflødig marsipan. Dekk kaken med plastfolie og sett den i kjøleskapet.
 7. Forvarm ovnen til 200 °C med vanlig over- og undervarme. Ha litt melis på kjøkkenbenken, slik at marsipanen ikke setter seg fast. Finn fram en kjevle, det kan være lurt å ha litt melis på kjevlen. Kjevle deretter ODENSE Ekte marsipan ut med en tykkelse på 5 mm. Skjær marsipanen i ulike knokkelformede størrelser. Stek knoklene i 4-5 min. Hold øye med knoklene, slik at de ikke blir brent. Avkjøl knoklene på en rist.
 8. Lag en melisglasur som skal brukes til å feste knoklene til kaken. Fest knoklene slik du ønsker på kaken.

Produkter brukt i oppskriften