Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 11 anmeldelser

Banankake med sjokolade 10

Oppskrift på en deilig sjokolade-banankake toppet med smakfull sjokoladeganache , helt perfekt for deg som elsker sjokolade og ikke minst en hjemmelaget banankake. Du kan pynte banankaken med et fint mønster av rosetter i sjokoladeganache eller sprøyte et mønster etter eget ønske. Uansett mønster er dette en herlig og smakfull banankake å servere til hele familien.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Banankake

  • 100 g mykt smør
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 2 modne bananer
  • 100 g hvetemel
  • 25 g bakekakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1 knivspiss salt
  • 50 g mørk sjokolade
  • Sjokoladeganache

  • 1 dl fløte
  • 20 g glukose
  • 200 g hakket Melkesjokolader
  • 25 g saltet smør

Slik gjør du

Keep screen on

Banankake med sjokolade

  1. Sett ovnen på 175 °C, og legg bakepapir i en springform på 22 cm i diameter.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig i en bolle med en håndmikser. Pisk inn ett egg om gangen.
  3. Mos bananene med en gaffel, og rør bananmosen inn i røren.
  4. Bland hvetemel, kakaopulver, bakepulver og salt, og sikt det i røren.
  5. Hakk sjokoladen grovt , og skjær marsipanen i små terninger. Vend sjokolade og marsipan inn i deigen.
  6. Fordel røren i springformen, og stek banankaken i ovnen i 35–40 minutter, til den er gyllen. Avkjøl kaken på rist.

Sjokoladeganache

  1. Kok opp fløte og glukose, og hell det over sjokoladen.
  2. Rør ganachen godt sammen med en slikkepott.
  3. Når ganachen er rundt 40 °C tilsettes smøret. Bland deretter med stavmikser til ganachen er helt blank.
  4. Fyll ganachen i en sprøytepose, og sprøyt fine rosetter eller ønsket mønster på kaken. (Hvis ganachen er for myk, kan du sette den i kjøleskapet til den blir fastere.)

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften