Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1,5 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 19 anmeldelser

Banankake med sjokolade og marsipan 8

Hvis du er på jakt etter en oppskrift på en ekstra deilig og saftig banankake, er denne varianten med sjokolade og marsipan midt i blinken. Den klassiske banankaken har nemlig fått en ny og skikkelig fristende vri, der både mørk sjokolade og myk marsipan gir kaken en fyldigere smak og et mer eksklusivt preg. Kombinasjonen av modne bananer, sjokolade og ODENSE marsipan sikrer en saftig kake med masse karakter, perfekt til både bursdag, kaffebord eller som avslutning på en middag.

I tillegg til å smake fantastisk, er denne banankaken også vakker å servere, og derfor ideell når du vil imponere gjestene med en flott, hjemmelaget kake

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • Banankake

  • 100 g mykt smør
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 egg
  • 2 modne bananer
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 knivspiss salt
  • 50 g mørk sjokolade
  • Melkesjokoaldekrem

  • 200 g Melkesjokolader
  • 1 dl kremfløte
  • 15 g glukosesirup
  • Pynt

  • 20 g ristede og avskallede hasselnøtter

Slik gjør du

Keep screen on

Banankake

  1. Forvarm ovnen til 175 °C, og legg bakepapir i en springform (20 cm i diameter).
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig i en bolle med en håndmikser. Tilsett ett egg om gangen mens du pisker.
  3. Mos bananene med en gaffel og rør bananmosen inn i røren.
  4. Bland hvetemel, bakepulver og salt, og sikt det inn i røren. Hakk sjokoladen grovt, skjær marsipanen i små terninger og vend begge deler inn i deigen.
  5. Fordel deigen i springformen og stek kaken i ovnen i 35–40 minutter, til den er gyllen. Avkjøl kaken på rist.

Melkesjokoladekrem

  1. Varm opp fløte og glukosesirup til kokepunktet og hell det over sjokoladeknappene.
  2. La det stå i 1 minutt, og rør deretter med sirkelbevegelser i midten av bollen med en slikkepott til sjokoladen smelter og kremen blir blank og jevn.
  3. Ha kremen i en sprøytepose med liten stjernetipp og sett den i kjøleskapet i ca. 1 time.

Servering

  1. Legg banankaken på et fat eller en kakeoppstiller, og sprøyt små stjerner av melkesjokoladekremen utover kaken i et pent mønster.
  2. Pynt med halve hasselnøtter vendt i ODENSE gullstøv.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften