Fudgy brownie med nougatkrem 15
Oppskriften er laget i samarbeid med Ida Gran Jansen. Dette er brownien for deg som elsker alt som er skikkelig fudgy, sjokoladefylt og luksuriøst. Den saftige brownien toppes med en silkeglatt nougatkrem laget med Odense-nougat, som gir en rund og fyldig nøttesmak. En eksklusiv dessert som både ser imponerende ut og smaker himmelsk, perfekt til helgekos, julebord eller når du vil gjøre litt ekstra stas på noen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 15 stk.
-
Nougatkrem
- 100 g Melkesjokolader
- 1 dl kremfløte
- 2 ss sterk kaffe
- 1 knivspiss flaksalt
-
Brownie
- 3 stk. egg
- 150 g smør
- 200 g mørk sjokolade
- 150 g melis
- 50 g Hvetemel
- 35 g bakekakao
- 0,50 ts salt
Slik gjør du
Nougatkrem
-
Forvarm ovnen til 175 grader.
-
Kle en 20×20 cm firkantet form med bakepapir og sett til side.
-
Varm opp alle ingrediensene til nougatkremen til en jevn sjokoladesaus.
-
Sett kremen kaldt i minst 2 timer.
-
Når den er avkjølt: visp den til en tykkere krem og sett til side.
Brownie
-
Smelt smør i en kjele og rør inn hakket kokesjokolade til den smelter helt.
-
Visp eggene med elektrisk håndvisp til de skummer godt (ca. 1 minutt på høy hastighet).
-
Visp inn sjokoladesmøret i eggene.
-
Visp inn melis.
-
Bland mel, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle.
-
Rør det tørt raskt inn i røren og stopp når det akkurat har blandet seg.
-
Hell røren i formen og stek i 15–20 minutter.
-
Avkjøl helt.
-
Smør den vispede nougatkremen over den avkjølte brownien.
-
Strø over litt flaksalt.