Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
25 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,25 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Fudgy brownie med nougatkrem 15

Oppskriften er laget i samarbeid med Ida Gran Jansen. Dette er brownien for deg som elsker alt som er skikkelig fudgy, sjokoladefylt og luksuriøst. Den saftige brownien toppes med en silkeglatt nougatkrem laget med Odense-nougat, som gir en rund og fyldig nøttesmak. En eksklusiv dessert som både ser imponerende ut og smaker himmelsk, perfekt til helgekos, julebord eller når du vil gjøre litt ekstra stas på noen.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 15 stk.

  • Nougatkrem

  • 100 g Melkesjokolader
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss sterk kaffe
  • 1 knivspiss flaksalt
  • Brownie

  • 3 stk. egg
  • 150 g smør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 150 g melis
  • 50 g Hvetemel
  • 35 g bakekakao
  • 0,50 ts salt

Slik gjør du

Keep screen on

Nougatkrem

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.

  2. Kle en 20×20 cm firkantet form med bakepapir og sett til side.

  3. Varm opp alle ingrediensene til nougatkremen til en jevn sjokoladesaus.

  4. Sett kremen kaldt i minst 2 timer.

  5. Når den er avkjølt: visp den til en tykkere krem og sett til side.

Brownie

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn hakket kokesjokolade til den smelter helt.

  2. Visp eggene med elektrisk håndvisp til de skummer godt (ca. 1 minutt på høy hastighet).

  3. Visp inn sjokoladesmøret i eggene.

  4. Visp inn melis.

  5. Bland mel, kakaopulver, bakepulver og salt i en bolle.

  6. Rør det tørt raskt inn i røren og stopp når det akkurat har blandet seg.

  7. Hell røren i formen og stek i 15–20 minutter.

  8. Avkjøl helt.

  9. Smør den vispede nougatkremen over den avkjølte brownien.

  10. Strø over litt flaksalt.

Produkter brukt i oppskriften