Marsipankongler med nougat og mandelflak 5
Disse deilige marsipankonglene med fyldig nougatkjerne er det perfekte konfektstykket til julens festligheter. Kombinasjonen av marsipan, myk nougat og sprø mandelflak som danner den vakre kongleformen, er en fryd for både øyet og smaksløkene. Dypp dem i mørk smeltet sjokolade og dryss litt melis over for ekstra julestemning. En hyggelig juleaktivitet, og et nydelig stykke konfekt!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 5 stk.
- 120 g mandelflak
- 150 mørk sjokolade (smeltet)
- melis som pynt
Slik gjør du
Keep screen on
- Del marsipanen og nougaten i fem biter.
- Legg ett stykke nougat i midten av hvert marsipanstykke, og form dem til små kjegler.
- Sett inn mandelflak slik at de danner en kongleform.
- Smelt den mørke sjokolade, og hell den over konglene.
- Vend og drei dem slik at overflødig sjokolade renner av.
- Pynt med et lett dryss melis.