Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 33 anmeldelser

Rocky Road Christmas 30

Rocky Road Christmas - En herlig knasende konfekt som består av melkesjokolade, mørk bakesjokolade, ristede mandler, marsipan og marshmallows. En deilig liten godbit for både store og små i julen. 

 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 stk.

  • Rocky Road

  • 200 g Melkesjokolader
  • 100 g mørk sjokolade
  • 50 g mandler
  • 50 g marshmallows
  • Evt. peanøtter eller andre nøtter

Slik gjør du

Keep screen on

Rocky Road med marsipan

  1. Rist mandlene i en tørr, varm panne i ca. 3–4 minutter, og la dem deretter avkjøles helt.
  2. Skjær marsipanen i små terninger. Klipp marshmallows i biter hvis du ikke bruker mini-marshmallows.
  3. Hakk sjokoladen og bland den i en bolle.
  4. Temperer sjokoladen (se hvordan du tempererer sjokolade).
  5. Vend mandlene, marsipanen og marshmallowsene inn i den tempererte sjokoladen. Spar gjerne litt av fyllet til pynt.
  6. Hell blandingen i en form på ca. 15 x 15 cm med bakepapir, og smør massen ut til kantene. Hvis du har spart litt fyll til pynt, legg det på nå – før sjokoladen stivner.
  7. Sett konfekten kaldt i ca. 15 minutter, eller til sjokoladen har satt seg.
  8. Ta sjokoladen ut av formen, fjern bakepapiret og skjær den i grove biter.
  9. Oppbevar konfektbitene i en tett boks ved romtemperatur.

Tips!

Du kan bruke den sjokolade du har lyst på: hvit, lys, mørk, karamell eller ruby. Samt fyllet er valgfritt: rosiner, tranebær, kjeks, popcorn, peanøtter eller annet. 

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften