Rocky Road Christmas 30
Rocky Road Christmas - En herlig knasende konfekt som består av melkesjokolade, mørk bakesjokolade, ristede mandler, marsipan og marshmallows. En deilig liten godbit for både store og små i julen.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 30 stk.
-
Rocky Road
- 200 g Melkesjokolader
- 100 g mørk sjokolade
- 50 g mandler
- 50 g marshmallows
- Evt. peanøtter eller andre nøtter
Slik gjør du
Keep screen on
Rocky Road med marsipan
- Rist mandlene i en tørr, varm panne i ca. 3–4 minutter, og la dem deretter avkjøles helt.
- Skjær marsipanen i små terninger. Klipp marshmallows i biter hvis du ikke bruker mini-marshmallows.
- Hakk sjokoladen og bland den i en bolle.
- Temperer sjokoladen (se hvordan du tempererer sjokolade).
- Vend mandlene, marsipanen og marshmallowsene inn i den tempererte sjokoladen. Spar gjerne litt av fyllet til pynt.
- Hell blandingen i en form på ca. 15 x 15 cm med bakepapir, og smør massen ut til kantene. Hvis du har spart litt fyll til pynt, legg det på nå – før sjokoladen stivner.
- Sett konfekten kaldt i ca. 15 minutter, eller til sjokoladen har satt seg.
- Ta sjokoladen ut av formen, fjern bakepapiret og skjær den i grove biter.
- Oppbevar konfektbitene i en tett boks ved romtemperatur.
Tips!
Du kan bruke den sjokolade du har lyst på: hvit, lys, mørk, karamell eller ruby. Samt fyllet er valgfritt: rosiner, tranebær, kjeks, popcorn, peanøtter eller annet.