Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser

Fargerikt kransekaketårn 14

Selv om kransekake tradisjonelt forbindes med nyttårsaften, passer den også perfekt til andre festlige anledninger gjennom hele året. Her får du en oppskrift på et fargerikt kransekaketårn som kan serveres til alt fra bursdag og dåp til bryllup og konfirmasjon.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 personer

  • 60 g eggehviter
  • 200 g sukker
  • Pynt

  • pistasjnøtter
  • hasselnøtter
  • 15 g frysetørka bringebær

Slik gjør du

Keep screen on

1. Elt marsipan og sukker godt sammen, og tilsett eggehviten. Når ingrediensene er helt blandet, pakkes deigen inn i plastfolie og settes i kjøleskapet til neste dag.

2. Rull deigen til fingertykke stenger med en diameter på ca. 1,5 cm, og trykk dem flate på den ene siden for å få den klassiske trekantformen. Form stengene til runde ringer med utstikkersett. Start med den minste ringen og fortsett til du ikke har mer deig. Husk en liten kule til toppen.

3. Frys ringene til de er helt faste. La dem gjerne stå i fryseren i ett døgn eller mer, slik at de er helt gjennomfrosne før pynting.

4. Rull de frosne ringene i for eksempel finhakkede pistasjnøtter eller finhakkede hasselnøtter.

5. Blend frysetørkede bringebær til et fint pulver.
6. Hvis du ønsker å bruke frysetørkede bringebær, må ringene stekes før de fryses, og først rulles i pulveriserte bringebær når de begynner å tine igjen.

7. Stek kransekakeringene ved 210 °C i ca. 12 minutter, til de er gyldne.

Tips!

Pynt kransekaketopp med forskjellig sjokoladepynt alt etter ønske og anledningen!

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften