Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 45 anmeldelser

Lett lagkake med nougatkrem 12

Denne oppskriften på lagkake med nougatkrem er rask å lage og et godt alternativ for nybegynnere, eller som en barnevennlig kake, der smaken fortsatt står i sentrum. Pynt den med sesongens bær, og du har en perfekt kake til kaffebordet eller som dessert. Du finner oppskriften nedenfor.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 personer

  • Lagkage

  • 5 dl kremfløte
  • 3 sukkerbrød (mørke)
  • Pynt

  • 80 g mørk sjokolade (grov hakket)
  • 1 håndfull bjørnebær (friske)
  • 1 håndfull blåbær (friske)

Slik gjør du

Keep screen on

Nougatkrem

1. Nougaten skjæres i mindre biter og legges i en varmebestandig bolle. Deretter smeltes nougaten over vannbad. Temperaturen må ikke overstige 30 grader, det er viktig at nougaten ikke blir for varm.

2. Fløten piskes til en tykk krem, slik at den ikke flyter utover når den blandes med den varme nougaten.

3. Den piskede kremen vendes inn i nougaten og røres til en jevn krem.

4. Lagkakebunn og krem legges lagvis i tre lag, med krem på toppen.

5. Til slutt pyntes kaken med friske blåbær og bjørnebær, samt hakket sjokolade vendt i gull pulver (som på bildet).

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften