Sjokoladelagkake med marcarponekrem og bær 10
Den ultimate sommerkaken er fylt med sesongens friske bær. Og det er akkurat det denne kaken er. Denne deilige lagkaken består av kakao og marsipan, som er lagt sammen med en uimotståelig mascarponekrem blandet med sommerens bær. Kaken toppes med enda flere sommerbær og hvit sjokolade. Vi guider deg gjennom oppskriften trinn for trinn nedenfor.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Lagkagebunde
- 200 g blødt smør
- 4 egg Str. L
- 200 g sukker
- 150 g hvetemel
- 50 g bakekakao
- 1 ts bakepulver
- sukker til drys
-
Macarponecreme
- 2,50 dl kremfløte
- 1 beger mascarpone ca. 250g
- 2 ss melis
- 500 g bær
-
Pynt
- bær
- 50 g hvit sjokolade
Slik gjør du
Keep screen on
Kakebunner
- Forvarm ovnen til 175°C.
- Smelt smøret og la det avkjøles.
- Pisk eggene og sukkeret hvitt og skummende i ca. 10 minutter med en håndmikser.
- Bland hvetemelet med kakaopulveret og bakepulveret, og vend det forsiktig inn i eggemassen vekselvis med det smeltede, avkjølte smøret.
- Fold forsiktig med en slikkepott til melet er fordelt. Tilsett deretter revet marsipan. Det er viktig å gjøre dette forsiktig for å unngå å røre ut den innpiskede luften fra eggemassen.
- Fordel deigen i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter foret med bakepapir, og stek kaken i ca. 50 minutter. Hvis det henger igjen deig, stek kaken litt lenger.
- Vend kaken ut på et stykke bakepapir drysset med sukker, og la den ligge litt. Trekk deretter forsiktig papiret av bunnen, og del den i to deler.
Mascarponekrem
- Pisk fløten til krem, og tilsett mascarpone og siktet melis. Rør det forsiktig sammen til en krem.
- Skyll og tørk bærene. Napp av stilkene på jordbærene, og del dem eventuelt i to.
- Vend forsiktig bærene inn i kremen (spar litt til pynt).
Servering
- Legg bunnen på et fat, topp deretter med halvparten av bærkremen.
- Legg den andre bunnen over og topp med resten av kremen.
- Pynt kaken med resten av bærene, litt sitronmelisse og hakket hvit sjokolade.