Minilagkake med bær 10
Disse fortryllende minilagkakene er lagkake på en ny måte. Den klassiske ‘delekaken’ har her blitt omgjort til muffinsformer og bakt til små, innbydende porsjonsanretninger. Kakene byr på en deilig kombinasjon av knasende valmuefrø, hvit sjokolade og marsipan. Etter å ha blitt lagt sammen med en deilig mascarponekrem, er kakene pyntet med spiselige blomster, mynteblader og friske sommerbær - alt i alt helt perfekt til sommerens mange mulige fester. Server dem eventuelt til konfirmasjon, hagefest eller bursdag!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
-
Muffins
- 125 g blødt smør
- 175 g sukker
- 2 store egg
- 100 g hvit sjokolade
- 200 g hvetemel
- 1,50 ts bakepulver
- 1 dl melk
- 2 ss blå valmuefrø
-
Mascarponecreme
- 1 vaniljestang
- 2 ss melis
- 2,50 dl kremfløte
- 250 g mascarpone
-
Pynt
- stemorsblomster, spiselige
- 500 g Sommer bær
- Frisk mynte
- Evt. melis til drys
Slik gjør du
Keep screen on
Muffins
- Forvarm ovnen til 175°C varmluft.
- Pisk smøret og sukkeret luftig, og tilsett eggene ett om gangen.
- Riv marsipanen grovt, og hakk sjokoladen.
- Bland melet med bakepulveret, og rør blandingen inn i deigen sammen med marsipanen, sjokoladen, melken og de blå valmuefrøene.
- Fordel deigen i 10 smurte muffinsformer i silikon, og stek kakene i ca. 20 minutter, til de er gyldne. (Sjekk med en nål om kakene er ferdigstekte. Henger det deig på nålen, stekes kakene litt lenger).
- Avkjøl kakene.
Mascarponekrem
- Del vaniljestangen, og skrap ut frøene i melisen.
- Pisk fløten til en lett skum. Tilsett mascarponen og vaniljesukkeret, og pisk til en jevn krem.
Samling
- Skjær kakene i to, og fordel krem på den nederste delen. Legg kakene sammen igjen.
- Topp kakene med resten av kremen.
- Pynt med bær, spiselige blomster og mynteblader.
- Dryss eventuelt med siktet melis over kakene.