Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 13 anmeldelser

Bringebærterte med mandel & mascarponekrem 12

Denne oppskriften består av en frisk og nydelig bringebærterte med mandel og mascarponekrem. Kombinasjonen av de søte bringebærene og den kremete mascarponen er helt uimotståelig.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 personer

  • Mandelmørdej

  • 175 g hvetemel
  • 50 g melis
  • 1 ss vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 1 egg
  • 75 g mørk sjokolade (Helst hvit sjokolade)
  • 125 g ODENSE Ekte Marsipan 200 g (Fortynnet så den er smørbar)
  • Mascarponecreme

  • 250 g mascarpone eller annen fløteost
  • 0,50 dl kremfløte
  • 1 stk. øko appelsin (skallet)
  • 75 g melis

Slik gjør du

Keep screen on

1. Bland hvetemel, revet marsipan, melis og vaniljesukker. Smuldre inn smøret i blandingen og samle deigen med egget. Legg deigen i kjøleskapet i 30 minutter.


2. Kjevle ut tertedeigen og legg den i en smurt terteform, ca. 24 cm i diameter. Legg et stykke bakepapir over og fyll med tørkede bønner eller linser slik at sidene holder formen.

3. Stek terten i ca. 15 minutter ved 200 °C nederst i ovnen. Fjern bakepapiret med bønnene og stek videre til bunnen er sprø og gyllen.


4. Dryss hakket sjokolade over den varme, nystekte bunnen og smør det jevnt utover. Avkjøl til sjokoladen har stivnet.

5. Smør deretter ut utvannet marsipan i et jevnt lag.

6. Pisk mascarpone, fløte, appelsin og melis til det er luftig og kremet, og fordel kremen over mandelfyllet. Pynt med bær og server.

Tips!

Mandelfyllet kan erstattes med 50 g melis rørt mykt sammen med 150 g revet marsipan og 2–3 ss vann.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften