Bringebærterte med mandel & mascarponekrem 12
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
-
Mandelmørdej
- 175 g hvetemel
- 50 g melis
- 1 ss vaniljesukker
- 150 g smør
- 1 egg
- 75 g mørk sjokolade (Helst hvit sjokolade)
-
Mascarponecreme
- 250 g mascarpone eller annen fløteost
- 0,50 dl kremfløte
- 1 stk. øko appelsin (skallet)
- 75 g melis
Slik gjør du
1. Bland hvetemel, revet marsipan, melis og vaniljesukker. Smuldre inn smøret i blandingen og samle deigen med egget. Legg deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Kjevle ut tertedeigen og legg den i en smurt terteform, ca. 24 cm i diameter. Legg et stykke bakepapir over og fyll med tørkede bønner eller linser slik at sidene holder formen.
3. Stek terten i ca. 15 minutter ved 200 °C nederst i ovnen. Fjern bakepapiret med bønnene og stek videre til bunnen er sprø og gyllen.
4. Dryss hakket sjokolade over den varme, nystekte bunnen og smør det jevnt utover. Avkjøl til sjokoladen har stivnet.
5. Smør deretter ut utvannet marsipan i et jevnt lag.
6. Pisk mascarpone, fløte, appelsin og melis til det er luftig og kremet, og fordel kremen over mandelfyllet. Pynt med bær og server.
Tips!
Mandelfyllet kan erstattes med 50 g melis rørt mykt sammen med 150 g revet marsipan og 2–3 ss vann.