Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 19 anmeldelser

Jordbærtertekrans med pistasjmazarin og hvit sjokoloade 8

Vil du overraske gjestene dine med en ny vri på en klassiker? Her får du oppskriften på en jordbærterte med pistasjnøtter. Jordbærkaken er formet som en krans og består av mørdeig og mazarinmasse med blendede pistasjnøtter, en nydelig pistasjmazarin. Kransen er pyntet med deilig hvit sjokoladekrem og sprø, friske jordbær. Den perfekte sommerdesserten!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • Pistaciemørdej

  • 75 g blødt smør
  • 50 g melis
  • 1 knivspiss salt
  • 0,50 egg
  • 25 g usaltede pistasjnøtter
  • 125 g hvetemel
  • Pistaciemazarin

  • 80 g sukker
  • 80 g blødt smør
  • 1,50 egg
  • 25 g usaltede pistasjnøtter
  • 1 ss mandellikør, fx. Amarettolikør
  • 1 knivspiss salt
  • Hvid chokoladecreme

  • 1 blad gelatinblad
  • 50 g mørk sjokolade (Helst hvit sjokolade)
  • 2,50 dl kremfløte
  • 0,50 ts vaniljepulver
  • Til servering

  • 250 g jordbær
  • 15 g usaltede pistasjnøtter
  • 8 friske blader med mynte

Slik gjør du

Keep screen on

Pistasjmørdeig:

1. Rør sammen mykt smør, melis og salt i en bolle. Rør inn egget. Mal pistasjnøttene til fint mel i en liten hakker, og bland dem inn i deigen sammen med hvetemelet – uten å elte for mye. Pakk mørdeigen inn i plastfolie, og sett den kjølig i 1 time.

2. Kjevle deigen tynt ut. Legg den forsiktig i en stor tertering (ca. 20 cm) eller form, slik at både bunn og kanter dekkes. Plasser en liten tertering (ca. 6 cm) midt i deigen, og fjern deigen innenfor ringen slik at det dannes et hull i midten. Lag en smal stripe av den overskytende deigen og plasser den rundt den lille ringen, slik at det dannes kant både ytterst og innerst i formen.

3. Sett terteskallet i fryseren i 1 time.

Pistasjmazarin:

4. Forvarm ovnen til 175 °C. Riv marsipanen grovt (det går lettest hvis den er kald). Bland revet marsipan, sukker og mykt smør i en bolle. Tilsett egget og pisk det hele sammen til en jevn masse. Mal pistasjnøttene til fint mel og vend det inn i mazarinmassen sammen med mandellikør og litt salt.

5. Fordel pistasjmazarinen i den kalde terteskallet og stek terten i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.

Hvit sjokoladekrem:

6. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 10 minutter. Hakk sjokoladen fint og ha den i en bolle. Varm opp fløten sammen med vaniljepulver til kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme fløten.

7. Hell fløteblandingen over sjokoladen og rør forsiktig med en slikkepott til sjokoladen er smeltet og kremen jevn. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskap i minst 4 timer, eller til kremen er helt kald.

Servering:

8. Pisk sjokoladekremen luftig med en elektrisk visp. Ha den over i en sprøytepose med rund tipp, og sprøyt små topper med krem over terten.

9. Skyll og rens jordbærene, og del dem i to. Legg jordbærene fint på terten, og pynt med grovhakkede pistasjnøtter og mynteblader. Server straks.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften