Stjernebrød med marsipan- og sjokoladeremonce 1
Det vakre stjernebrødet får du her med en uimotståelig vri. Brødet består av en myk fullkornsgjærdeig med kardemomme og et deilig marsipan- og sjokoladefyll inni. Oppskriften er enkel å følge, så du kan glede familie, venner og bekjente med nybakt stjernebrød. Brødet kan nytes hele året, men passer spesielt godt på julebordet.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 1 stk.
-
Gjærdeig
- 50 g smør
- 2 dl melk
- 50 g gjær
- 1 ss sukker
- 2 egg
- 2 ts malt kardemomme
- 2 ts salt
- 200 g Lyst fullkorns hvetemel
- 300 g hvetemel
-
Marcipan- sjokoladeremonse
- 75 g mandler
- 100 g mørk sjokolade
- 150 g mykt smør
- 75 g sukker
-
Pynt
- 1 eggeplomme til penslin
- melis til drys
Slik gjør du
Keep screen on
Gjærdeig
- Smelt smøret, og varm melken i samme kjele til den er fingervarm.
- Hell blandingen i en bolle, og rør ut gjæren i den.
- Tilsett sukker, egg, kardemomme og salt.
- Elt først inn det hvite fullkornshvetemelet i væsken, og tilsett deretter vanlig hvetemel litt etter litt.
- Elt til deigen er glatt og smidig, og la den heve tildekket et lunt sted i ca. 1 time.
Marsipan- og sjokoladeremonse
- Hakk mandlene og sjokoladen, og riv marsipanen grovt.
- Rør sammen smør, sukker, marsipan, mandler og sjokolade til en remonse.
Utrulling
- Del deigen i tre like store deler, og kjevle dem ut til runde leiver på ca. 30 cm i diameter.
- Legg en av bunnene på et bakepapir.
- Smør halvparten av remonsen på deigen, og legg en bunn oppå.
- Smør resten av remonsen på den øverste bunnen, og legg den siste bunnen øverst.
- Plasser et glass (ca. 5 cm i diameter) på midten av deigen. (Det skal ikke stikkes ut.)
- Skjær fra glasset og ut til kanten, som om du deler en kake i stykker. Du skal ha 16 deler til slutt.
- Tvinn to og to deigstykker sammen – ett stykke mot høyre, det neste mot venstre.
- Klem endene av deigstykkene sammen to og to, slik at du får en vakker stjerne.
- La brødet heve igjen i ca. 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 °C varmluft.
- Pensle stjernebrødet med eggeplomme, og stek det i ca. 20 minutter til det er gyllent.
- Avkjøl brødet.
Pynt
- Dryss med siktet melis før servering.
Tips!
Lyst fullkorns hvetemel er lyst i fargen og mildt på smak. Melet egner seg spesielt godt til gjærdeig, der man ønsker å tilsette litt fullkorn og samtidig bevare følelsen av en lys, luftig og lett deig.