Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,75 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Stjernebrød med marsipan- og sjokoladeremonce 1

Det vakre stjernebrødet får du her med en uimotståelig vri. Brødet består av en myk fullkornsgjærdeig med kardemomme og et deilig marsipan- og sjokoladefyll inni. Oppskriften er enkel å følge, så du kan glede familie, venner og bekjente med nybakt stjernebrød. Brødet kan nytes hele året, men passer spesielt godt på julebordet.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 1 stk.

  • Gjærdeig

  • 50 g smør
  • 2 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 ss sukker
  • 2 egg
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts salt
  • 200 g Lyst fullkorns hvetemel
  • 300 g hvetemel
  • Marcipan- sjokoladeremonse

  • 75 g mandler
  • 100 g mørk sjokolade
  • 150 g mykt smør
  • 75 g sukker
  • Pynt

  • 1 eggeplomme til penslin
  • melis til drys

Slik gjør du

Keep screen on

Gjærdeig

  1. Smelt smøret, og varm melken i samme kjele til den er fingervarm.
  2. Hell blandingen i en bolle, og rør ut gjæren i den.
  3. Tilsett sukker, egg, kardemomme og salt.
  4. Elt først inn det hvite fullkornshvetemelet i væsken, og tilsett deretter vanlig hvetemel litt etter litt.
  5. Elt til deigen er glatt og smidig, og la den heve tildekket et lunt sted i ca. 1 time.

Marsipan- og sjokoladeremonse

  1. Hakk mandlene og sjokoladen, og riv marsipanen grovt.
  2. Rør sammen smør, sukker, marsipan, mandler og sjokolade til en remonse.

Utrulling

  1. Del deigen i tre like store deler, og kjevle dem ut til runde leiver på ca. 30 cm i diameter.
  2. Legg en av bunnene på et bakepapir.
  3. Smør halvparten av remonsen på deigen, og legg en bunn oppå.
  4. Smør resten av remonsen på den øverste bunnen, og legg den siste bunnen øverst.
  5. Plasser et glass (ca. 5 cm i diameter) på midten av deigen. (Det skal ikke stikkes ut.)
  6. Skjær fra glasset og ut til kanten, som om du deler en kake i stykker. Du skal ha 16 deler til slutt.
  7. Tvinn to og to deigstykker sammen – ett stykke mot høyre, det neste mot venstre.
  8. Klem endene av deigstykkene sammen to og to, slik at du får en vakker stjerne.
  9. La brødet heve igjen i ca. 30 minutter.
  10. Forvarm ovnen til 180 °C varmluft.
  11. Pensle stjernebrødet med eggeplomme, og stek det i ca. 20 minutter til det er gyllent.
  12. Avkjøl brødet.

Pynt

  1. Dryss med siktet melis før servering.

Tips!

Lyst fullkorns hvetemel er lyst i fargen og mildt på smak. Melet egner seg spesielt godt til gjærdeig, der man ønsker å tilsette litt fullkorn og samtidig bevare følelsen av en lys, luftig og lett deig.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften