Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 22 anmeldelser

Mascarponekrem med pasjonsfrukt og karamell 4

Her har du en oppskrift på mascarponekrem med pasjonsfrukt og karamell, en lett, fargerik og allsidig dessert som passer like godt til konfirmasjon og nyttårsaften som til en helt vanlig fredags- eller lørdagskveld. Oppskriften inneholder karamellsaus, som for eksempel kan erstattes med lakrissauser eller andre søte sauser etter smak og behag.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 4 personer

  • 3 blad gelatinblader
  • 135 g mascarpone
  • 30 g eggeplommer (ca. 2 blommer)
  • 35 g melis
  • 1 vaniljestang
  • 2,50 dl kremfløte
  • 4 stk. pasjonsfrukt
  • 1
  • skogsyre

Slik gjør du

Keep screen on

1. Legg 3 blader gelatin i lunkent vann i ca. 5 minutter.


2. Pisk sammen mascarpone, melis, eggeplommer og frøene fra vaniljestangen.


3. Klem vannet ut av gelatinen og varm den forsiktig i en kjele på svak varme til den smelter. Tilsett deretter den smeltede gelatinen i mascarponekremen.


4. Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i mascarponeblandingen. Fyll kremen i en sprøytepose, sprøyt den i fire serveringsglass og sett dem kaldt.


5. Skjær marsipanen i små terninger og vend dem i litt sukker. Rist dem deretter på bakepapir ved 180 °C i ca. 10 minutter (følg med og ta dem ut når de er lett gyldne).


6. Rett før servering helles karamellsaus over kremen. Grav ut innmaten av pasjonsfruktene og fordel den over sausen. Pynt med marsipan og skogsyre.

Tips!

Pensle marsipanstykkene med Odense Gullstøv for et festligere utrykk! 

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften