Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
8 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 114 anmeldelser

Iskake med mandel/nøttebunn 8

Leter du etter en enkel hjemmelaget dessert som både smaker fantastisk og ser imponerende ut? Da er denne iskaken et perfekt valg.

Den har en sprø mandel- og nøttebunn, silkemyk hvit sjokoladeparfait og et lag ristede hasselnøtter på toppen.
Perfekt som nyttårsdessert, til bursdag eller som en luksuriøs avslutning på en hyggelig middag.

Det beste av alt , du kan lage den i god tid og oppbevare den i fryseren, klar til servering når du trenger den.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • Mandel- og nøttebunn

  • 3 stk. eggehviter
  • 150 g melis
  • 75 g mandler
  • 75 g hasselnøtter
  • Hvit sjokoladeparfait

  • 150 g Hvit sjokolade
  • 1 stk. vaniljestang
  • 3 ss sukker
  • 4 stk. eggeplommer
  • 2,50 dl kremfløte
  • 50 g avskallede hasselnøtter
  • Pynt

  • 150 g Melkesjokolader
  • stemorsblomster, spiselige

Slik gjør du

Keep screen on

Mandel- og nøttebunn

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk i ett minutt til.
  3. Kjør mandler og hasselnøtter i en blender til de er grovhakkede, og vend dem inn i marengsmassen.
  4. Kle bunnen av en rund form (ca. 20 cm i diameter) med bakepapir, og pensle kanten med litt smeltet smør.
  5. Fordel nøttemarengsen i formen, bank den lett mot bordet, og stek midt i ovnen i ca. 1 time.
    (Bruker du en større form, kort ned steketiden noe.)

Hvit sjokoladeparfait

  1. Hakk den hvite sjokoladen grovt, og smelt den i mikrobølgeovn eller over vannbad.
  2. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland vaniljefrø og sukker med eggeplommene, og pisk til massen blir tykk og luftig (ca. 5 minutter).
  3. Rør inn den smeltede sjokoladen.
  4. Pisk fløten til myk krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
  5. Hakk de skåldede hasselnøttene grovt, og vend dem inn.
  6. Fordel sjokoladeparfaiten over nøttebunnen, dekk til, og sett kaken i fryseren til neste dag.

Pynt før servering

  1. Ta kaken ut av fryseren.
  2. Temperer sjokoladen etter anvisningen på pakken, og ringle den over kaken.
  3. Knus litt frysetørrede bringebær og dryss over, og pynt med hvite stemorsblomster før servering.

Tips!

Kaken kan selvfølgelig lages i god tid, da den skal stå kjølig til minimum neste dag.  

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften