Iskake med mandel/nøttebunn 8
Leter du etter en enkel hjemmelaget dessert som både smaker fantastisk og ser imponerende ut? Da er denne iskaken et perfekt valg.
Den har en sprø mandel- og nøttebunn, silkemyk hvit sjokoladeparfait og et lag ristede hasselnøtter på toppen.
Perfekt som nyttårsdessert, til bursdag eller som en luksuriøs avslutning på en hyggelig middag.
Det beste av alt , du kan lage den i god tid og oppbevare den i fryseren, klar til servering når du trenger den.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Mandel- og nøttebunn
- 3 stk. eggehviter
- 150 g melis
- 75 g mandler
- 75 g hasselnøtter
-
Hvit sjokoladeparfait
- 150 g Hvit sjokolade
- 1 stk. vaniljestang
- 3 ss sukker
- 4 stk. eggeplommer
- 2,50 dl kremfløte
- 50 g avskallede hasselnøtter
-
Pynt
- 150 g Melkesjokolader
- stemorsblomster, spiselige
Slik gjør du
Keep screen on
Mandel- og nøttebunn
- Forvarm ovnen til 175 °C.
- Pisk eggehvitene stive, tilsett melis og pisk i ett minutt til.
- Kjør mandler og hasselnøtter i en blender til de er grovhakkede, og vend dem inn i marengsmassen.
- Kle bunnen av en rund form (ca. 20 cm i diameter) med bakepapir, og pensle kanten med litt smeltet smør.
- Fordel nøttemarengsen i formen, bank den lett mot bordet, og stek midt i ovnen i ca. 1 time.
(Bruker du en større form, kort ned steketiden noe.)
Hvit sjokoladeparfait
- Hakk den hvite sjokoladen grovt, og smelt den i mikrobølgeovn eller over vannbad.
- Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland vaniljefrø og sukker med eggeplommene, og pisk til massen blir tykk og luftig (ca. 5 minutter).
- Rør inn den smeltede sjokoladen.
- Pisk fløten til myk krem, og vend den forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
- Hakk de skåldede hasselnøttene grovt, og vend dem inn.
- Fordel sjokoladeparfaiten over nøttebunnen, dekk til, og sett kaken i fryseren til neste dag.
Pynt før servering
- Ta kaken ut av fryseren.
- Temperer sjokoladen etter anvisningen på pakken, og ringle den over kaken.
- Knus litt frysetørrede bringebær og dryss over, og pynt med hvite stemorsblomster før servering.
Tips!
Kaken kan selvfølgelig lages i god tid, da den skal stå kjølig til minimum neste dag.