Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
3 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Havreflarn 22

Oppskriften er laget i samarbeid med Ida Gran-Jansen, som denne gangen har skapt noen helt himmelske havreflarn som er smørete, sprø og akkurat passe marsipanete. Ida beskriver kombinasjonen av salt og søtt som helt perfekt, og hun topper det hele med smeltet sjokolade mellom to flarn som presses sammen. Det gjør dem skikkelig uimotståelige.

Hun bruker vår Ekte marsipan fra ODENSE som inneholder et høyt antall mandler og tåler steking. Det gir en fyldig og rund smak som virkelig hever disse små kjeksene. Ida lover at de blir «megapopulære», og vi kan bare si oss enige. Det er nesten overraskende hvor godt noe så enkelt kan smake.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 22 stk.

  • 1 ss Hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g havregryn
  • 40 g Pekannøtter
  • 1 knivspiss flaksalt
  • 100 g smør (smeltet)
  • 1 stk. egg (stort)
  • 200 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  2. Rør sammen hvetemel, bakepulver, havregryn og nøtter i en bolle.
  3. Rør inn revet Odense Ekte marsipan (tips: frys den i 20 minutter før du river den).
  4. Rør til slutt inn smeltet smør og egg til en jevn røre.
  5. Fordel små klatter røre (ca. én stor teskje) på et stekebrett med bakepapir, og hold litt avstand mellom dem.
  6. Stek i 8–10 minutter, eller til de er godt gylne.
  7. Smelt sjokolade over vannbad og ha et lag mellom kjeksene.
  8. Dryss gjerne litt sjokolade og flaksalt på toppen helt til slutt.

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften