Cookies med sjokolade, nøtter og midten av nougat 16
Disse deilige sjokolade og hasselnøtt cookiesene skjuler en overraskelse i midten- en myk kjerne av nougat. Du kan steke dem sprø eller la dem beholde litt tyggemotstand, alt etter hva du liker best. Deigkulene dyppes i grovhakkede hasselnøtter før steking, noe som gir ekstra sprøhet og en lett bitter smak som passer perfekt til den søte, myke kjernen. Dette er cookies som passer like godt til en koselig ettermiddag hjemme som å ta med seg på tur.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 16 stk.
- 275 g smør
- 2 dl sukker
- 2 dl brun farin
- 2 stk. egg
- 6 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ts bakepulver
- 0,50 ts salt
- 150 g Melkesjokolader
- 1 dl hasselnøtter
Slik gjør du
Keep screen on
Nougatcookies
- Smelt smøret og la det avkjøle i ca. 15 minutter.
- Skjær nougaten i terninger.
- Rør sukker og brun farin inn i smøret. Tilsett ett egg om gangen.
- Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt i en bolle. Rør de tørre ingrediensene inn i deigen og vend inn sjokoladeknappene.
- Del deigen i 16 biter, trykk dem flate og legg en terning nougat i hver. Pakk deigen rundt nougaten og trill til kuler.
- Hakk hasselnøttene grovt og legg dem på en tallerken. Dypp oversiden av kulene i nøttene og sett dem på kjøl i ca. 1 time.
- Forvarm ovnen til 180 °C.
- Legg kulene på et stekebrett med bakepapir. Stek dem i 13–15 minutter, de skal være litt myke i midten.
Tips!
Hvis deigen får lov til å hvile lengre på kjøl, vil du få en cookie som blir høyere og mer chewy!