Enkel smuldrekake med eple og marsipan 6
Utnytt hageeplene dine og lag den deiligste eplekaken med marsipansmuldredeig. I Danmark kalles denne kaketypen også for smuldrekake, fordi smuldredeigen på toppen eltes sammen og “smuldres” over kaken før den stekes. Smuldredeigen på toppen er laget av marsipan, smør, havregryn og brun farin. Den ferdige kaken blir derfor en herlig kombinasjon av mykt og sprøtt, sødme og syrlighet. En ekte kakeklassiker- med god grunn.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
-
Smørstekte epler
- 4 stk. store Matepler
- 10 g smør
-
Marsipancrumble
- 100 g smør
- 75 g store havregryn
- 75 g brun farin
Slik gjør du
Keep screen on
Smørstekte epler
- Skrell og skjær hageeplene i kvarter, fjern kjernehuset og del eplebitene i mindre terninger. Smelt smøret i en stekepanne, og stek epleterningene i smøret i ca. 3 minutter til de får litt farge.
- Legg eplebitene i en smurt ildfast form.
Marsipancrumble
- Riv marsipanen grovt.
- Skjær smøret i mindre biter.
- Bland marsipanen, smøret, havregryn og brun farin, og kna blandingen sammen til en smuldredeig.
- Fordel smuldredeigen over eplene i formen, og stek kaken i ca. 20 minutter ved 200 °C til den er fint gyllen.
Tips!
Eplene kan fint erstattes av for eksempel pærer, plommer eller rabarbrakompott.
Server gjerne den ferdigbakte smuldrekaken med crème fraîche, pisket krem eller vaniljeis