Epleterte med marsipan & nougat 10
Prøv en ny variant av høstens favorittkake: epleterte med marsipan og nougat.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
- 200 g hvetemel
- 125 g smør
- 1 egg
- 1,50 dl eplejuice
- 1 dl sukker
- 3 epler
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rasp marsipanen på et rivjern. Bland hvetemel, raspet marsipan og smuldret smør i en bolle, og kna godt sammen til en deig. Sett på kjøl i ca. 30 minutter
-
Kok opp eplejuice og sukker - kok inn til en konsistens som minner om tynn sirup. Avkjøl blandingen litt.
-
Rull ut deigen og legg den i en smurt terteform (ca. 24 cm). Rasp marsipanen, og fordel dette utover bunnen. Del eplene med skall på i 4 like store deler. Skjær av kjernehusene, og kutt eplebåtene i tynne skiver.
-
Fordel epleskivene jevnt over på toppen av kaken. Hell sirupen over eplene, og fordel jevnt over med en pensel.
-
Stek terten på nederste rille i ovnen med vanlig over/under varme, ved 200° C i ca. 25 min. til bunnen er gyllen og sprø. Avkjøl kaken helt. Legg nougaten i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt på fine topper langs kanten.