Epleterte med marsipan & nougat 8
Her får du en deilig epleterte laget på en mørdeigsbunn med et løft av marsipan. Den sprø mørdeigsbunnen med marsipan, sammen med smaken av friske epler og den luftige nougatkremen, er en himmelsk kombinasjon du bare må prøve.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Mørdeigsbunn
- 200 g hvetemel
- 125 g smør
- 1 egg
-
Fyll
- 3 epler
- 100 g mykt smør
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rasp marsipanen på et rivjern. Bland hvetemel, raspet marsipan og smuldret smør i en bolle, og kna godt sammen til en deig. Sett på kjøl i ca. 30 minutter
-
Kok opp eplejuice og sukker - kok inn til en konsistens som minner om tynn sirup. Avkjøl blandingen litt.
-
Rull ut deigen og legg den i en smurt terteform (ca. 24 cm). Rasp marsipanen, og fordel dette utover bunnen. Del eplene med skall på i 4 like store deler. Skjær av kjernehusene, og kutt eplebåtene i tynne skiver.
-
Fordel epleskivene jevnt over på toppen av kaken. Hell sirupen over eplene, og fordel jevnt over med en pensel.
-
Stek terten på nederste rille i ovnen med vanlig over/under varme, ved 200° C i ca. 25 min. til bunnen er gyllen og sprø. Avkjøl kaken helt. Legg nougaten i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt på fine topper langs kanten.
Tips!
Terten kan serveres med det samme, fryses ned eller oppbevares på kjøl i 2-3 dager.