Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 9 anmeldelser

Epleterte med marsipan & nougat 10

Prøv en ny variant av høstens favorittkake: epleterte med marsipan og nougat.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

Slik gjør du

  1. Rasp marsipanen på et rivjern. Bland hvetemel, raspet marsipan og smuldret smør i en bolle, og kna godt sammen til en deig. Sett på kjøl i ca. 30 minutter
  2. Kok opp eplejuice og sukker - kok inn til en konsistens som minner om tynn sirup. Avkjøl blandingen litt.
  3. Rull ut deigen og legg den i en smurt terteform (ca. 24 cm). Rasp marsipanen, og fordel dette utover bunnen. Del eplene med skall på i 4 like store deler. Skjær av kjernehusene, og kutt eplebåtene i tynne skiver.
  4. Fordel epleskivene jevnt over på toppen av kaken. Hell sirupen over eplene, og fordel jevnt over med en pensel.
  5. Stek terten på nederste rille i ovnen med vanlig over/under varme, ved 200° C i ca. 25 min. til bunnen er gyllen og sprø. Avkjøl kaken helt. Legg nougaten i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt på fine topper langs kanten.

Produkter brukt i oppskriften