Epleterte med marsipan og saltede peanøtter 6
Hvis du plutselig får lyst på kake, er dette en skikkelig enkel eplekake. Den består av en mazarinbunn toppet med epler og drysset med litt saltede peanøtter, som sammen gir kaken en deilig smak. Server kaken med litt crème fraîche eller vaniljeis.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
-
Mazarinmasse
- 150 g rørsukker
- 100 g mykt smør
- 3 stk. egg
- 100 g hvetemel
-
Topping
- 2 stk. store epler
- 2 ss saltede peanøtter
Slik gjør du
Keep screen on
Sett ovnen på 200 °C.
Mazarinmasse
- Smuldre marsipanen i en bolle, og tilsett sukker og smør i små biter.
- Pisk massen sammen, og tilsett eggene ett om gangen mens du fortsetter å piske.
- Ha i melet og rør deigen jevn.
- Fordel deigen i en springform (20 cm) kledd med bakepapir.
Topping
- Skjær eplene i kvarter, fjern kjernehusene og skjær eplene i båter.
- Legg eplebåtene tett i deigen og dryss over hakkede peanøtter.
Stekning og servering
- Stek kaken i ca. 40 minutter, til den er fint gyllen.
- Server gjerne med crème fraîche, pisket krem eller vaniljeis.
Tips!
I stedet for saltede peanøtter kan eplekaken drysses med for eksempel mandelflak.
Terten kan selvfølgelig bakes dagen før og varmes opp før servering, samt fryses!