Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
10 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
20 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 10 anmeldelser

Enkle kransekakestykker i forskjellige former 12

Mangler du en oppskrift på de enkleste kransekakestykkene? Da får du den her! Skap de mest fantastiske kransekakestykkene i ulike former, det er ikke bare enkelt, men går også utrolig raskt å lage disse fine små kakene.

De hjemmelagde kransekakestykkene passer perfekt på nyttårsbordet, eller som en søt nyttårsdessert 🥂✨Du vil garantert imponere gjestene med disse delikate, hjemmelagde småbitene av kransekake 💛

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

Slik gjør du

Keep screen on

Kransekakestykker

  1. Rør sammen bake­marsipan og sukker, og tilsett eggehviten litt etter litt til du får en jevn kransekakemasse.
  2. Kjevle ut massen mellom to ark bakepapir til ca. 1 cm tykkelse, og legg den i fryseren i minst én time, til massen er helt fast.
    (Dette kan gjerne gjøres dagen før, slik at kransekakemassen er helt frossen før du stikker den ut.)
  3. Stikk ut den frosne kransekakemassen med ulike utstikkere, for eksempel hjerte, blomst, stjerne eller andre former.
  4. Legg kakene på et stekebrett med bakepapir og stek ved 210 °C i ca. 12 minutter. (Rester av kransekakemassen kan kjevles ut og fryses på nytt, slik at alt kan brukes opp.)
  5. Temperer den mørke sjokoladen,og dypp bunnen av de avkjølte kransekakestykkene.
  6. Pynt gjerne med glasur, sjokolade, frysetørrede bringebær, hasselnøtter, pistasjnøtter eller ODENSE-støv

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften