Enkle kransekakestykker i forskjellige former 12
Mangler du en oppskrift på de enkleste kransekakestykkene? Da får du den her! Skap de mest fantastiske kransekakestykkene i ulike former, det er ikke bare enkelt, men går også utrolig raskt å lage disse fine små kakene.
De hjemmelagde kransekakestykkene passer perfekt på nyttårsbordet, eller som en søt nyttårsdessert 🥂✨Du vil garantert imponere gjestene med disse delikate, hjemmelagde småbitene av kransekake 💛
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
- 120 g sukker
- 50 g eggehviter
- 100 g mørk sjokolade
Slik gjør du
Keep screen on
Kransekakestykker
- Rør sammen bakemarsipan og sukker, og tilsett eggehviten litt etter litt til du får en jevn kransekakemasse.
- Kjevle ut massen mellom to ark bakepapir til ca. 1 cm tykkelse, og legg den i fryseren i minst én time, til massen er helt fast.
(Dette kan gjerne gjøres dagen før, slik at kransekakemassen er helt frossen før du stikker den ut.) - Stikk ut den frosne kransekakemassen med ulike utstikkere, for eksempel hjerte, blomst, stjerne eller andre former.
- Legg kakene på et stekebrett med bakepapir og stek ved 210 °C i ca. 12 minutter. (Rester av kransekakemassen kan kjevles ut og fryses på nytt, slik at alt kan brukes opp.)
- Temperer den mørke sjokoladen,og dypp bunnen av de avkjølte kransekakestykkene.
- Pynt gjerne med glasur, sjokolade, frysetørrede bringebær, hasselnøtter, pistasjnøtter eller ODENSE-støv