Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Bjørnebærterter med brendt marengs 8

Her får du en oppskrift på små, fine porsjonsterter som skjuler en søt bjørnebærkompott, toppet med vakkert brent marengs i midten. Mørdeigen med marsipan er enkel å kjevle ut, og både tertebunnene og bjørnebærkompotten kan lages på forhånd, slik at kakene er enkle å sette sammen rett før servering. Nyt dem som dessert eller til ettermiddagskos.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 stk.

  • Mørdej med marcipan

  • 15 g hvetemel
  • 50 g melis
  • 100 g blødt smør
  • 1 eggeplomme
  • Brombærkompot

  • 500 g bjørnebær
  • 175 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Marengs

  • 2
  • 1 ts sitronsaft
  • 100 g sukker

Slik gjør du

Keep screen on

Mørdeig med marsipan

1.  Bland hvetemel, melis og fint revet marsipan i en bolle. Smuldre inn smøret, og samle deretter deigen raskt med eggeplommen. Dersom deigen er for klissete, tilsett litt mer mel.

2. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter, slik at den blir lettere å jobbe med.

3. Smør 8 små terteformer, og klipp til bakepapir i 8 biter som passer til formene, til senere bruk.
Kjevle ut deigen på et melet bord til ca. 3 mm tykkelse. Stikk ut ca. 8 runde stykker, bruk en utstikker eller et glass som passer i størrelsen til formene dine.

4. Fordel deigstykkene forsiktig i de smurte terteformene. Du kan også bruke én stor smurt terteform. Legg bakepapiret i formene og fyll gjerne med terteskallkuler eller tørkede bønner, så formene holder fasongen under steking.


5. Stek tertene ved 200 °C i ca. 10 minutter til de er gyldne. Fjern bakepapir og bønner/tertekuler, og sett tertene tilbake i ovnen. Slå av varmen og la dem steke videre i ettervarmen i ca. 5 minutter til. Avkjøl på rist.

Bjørnebærkompott

1. Skyll og rens bjørnebærene, og ha dem i en kjele sammen med sukker og vaniljesukker. Kok blandingen i ca. 15 minutter til det blir en kompott. Smak eventuelt til med mer sukker, men husk at kompotten gjerne kan ha litt syrlighet, siden marengsen også er søt.

2. Avkjøl kompotten. Sil gjerne av litt av den overflødige væsken.

Marengs

1. Pisk eggehvitene stive sammen med sitronsaften. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til du får en tykk, blank marengsmasse.

Servering

1. Fyll tertene med bjørnebærkompotten.

2. Ha marengsen i en sprøytepose med en fin tipp og pynt tertene.

3. Brun marengsen med en crème brûlée-brenner.

Tips!

Terten kan selvfølgelig også lages i en stor porsjon, istedenfor mange små. 

Frosne bjørnebær kan også erstatte friske uten for sesong!

Relaterte oppskrifter

Produkter brukt i oppskriften