Små bringebærterter med marsipan, nougat og vaniljekrem 8
Her får du en oppskrift på små, fine bringebærterter med marsipan, nougat og vaniljekrem. Tertene har et vakkert og enkelt uttrykk, og smaker helt fortryllende. Server bringebærtertene til noen du er glad i.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 stk.
-
Mørdej
- 75 g smør
- 50 g melis
- 0,50 vaniljestang
- 1 knivspiss salt
- 0,50 egg
- 25 g mandelmel
- 130 g hvetemel
-
Mazarinmasse
- 80 g sukker
- 80 g blødt smør
- 1,50 egg
- 25 g hasselnøtter
- Evt. 2 spsk hasselnøttlikør (f.eks. Frangelico)
-
Til servering
- 400 g friske bringebær
- 1 ss bringebærpulver
- 2,50 dl creme fraiche
- 1 ss vaniljesukker
Slik gjør du
Mørdeig:
1. Rør sammen mykt smør, melis, vaniljefrø og salt i en bolle. Rør inn egget (se tips for hvordan du enkelt måler opp ½ egg).
2. Tilsett mandelmel og hvetemel, og rør deigen forsiktig sammen uten å elte for mye.
3. Pakk mørdeigen inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 1 time.
4. Kjevle deigen tynt ut på et melet bord.
5. Kle små terteformer med deigen, og skjær bort overflødig deig så tertene får pene og jevne kanter.
6. Sett terteskallene i fryseren i 1 time.
Mazarin:
1. Riv marsipanen grovt (det er lettest hvis marsipanen er kald).
2. Bland revet marsipan og sukker i en bolle.
3. Tilsett det myke smøret og rør sammen.
4. Tilsett egget og rør til en jevn masse.
5. Blend hasselnøttene til fint mel og rør dem inn i mazarinmassen, eventuelt sammen med hasselnøttlikør.
6. Forvarm ovnen til 175 °C.
Ta terteskallene ut av fryseren og fordel mazarinmassen i et jevnt lag i hver bunn. Stek tertene i ca. 20 minutter, til de er lett gyldne og gjennomstekte. Ta dem ut og la dem avkjøle på rist.
7. Skjær nougaten i mindre biter, smelt den i en bolle over vannbad, og smør den på toppen av de avkjølte tertene.
Pynt og servering:
1. Pynt tertene med hele bringebær, og dryss gjerne over frysetørkede bringebær.
2. Rør sammen crème fraîche og vaniljesukker.
3. Server kremen ved siden av bringebærtertene.
Tips!
For å måle opp ½ egg, kan du med fordel knekke et egg i en bolle, vispe det sammen og helle halvparten i deigen.
Utstyr: 8 små terteringer eller former med løs bunn (ca. 8 cm).