Nøttesmørcookies med marsipan 12
Julens aller beste cookies laget med nøttebrunt smør, melkesjokolade, litt salt og Odense ekte marsipan. Marsipanen gjør cookiene saftige og gir en skikkelig god smak!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
- 170 g smør
- 75 g sukker
- 75 g brunt sukker Brunt sukker
- 1 stk. egg
- 1 stk. eggeplomme
- 250 g hvetemel Hvetemel
- 0,75 ts natron
- 0,50 ts salt
- 100 g melkesjokolade
Slik gjør du
Keep screen on
- Smelt smøret, og la det frese på medium varme til det er gyllent (visp underveis). Avkjøl litt.
- Rør brunt sukker og hvitt sukker sammen med smør, egg og eggeplomme med en elektrisk håndvisp.
- Rør sammen hvetemel, natron og salt og rør inn i blandingen. Bruk en slikkepott.
- Hakk melkesjokolade og riv marsipan, rør inn.
- Scoop opp cookies og legg på et brett.
- Sett brettet i kjøleskapet i 10 minutter mens ovnen varmes.
- Varm ovnen til 180 grader.
- Stel ca. 5 cookies på hvert brett, og stek i rundt 12-13 minutter.
- Dunk brettet når det kommer ut av ovnen så cookiene faller litt sammen
- Avkjøl og spis
Tips!
Finn flere oppskrifter på bakverk her.